Címkék: BMW | Procar

2014. november 08. szombat, 15:04

 

Masakuni Hosobuchi japán vállalkozó csütörtökön a BMW Welt „Premiere” pódiumán vehette át az egykori legendás versenyautót, a mindössze 54 darabban legyártott BMW M1 Procar széria egyik példányát, amelyet a BMW Classic és a BMW M GmbH közösen újított fel az elmúlt évek során.

Ritka eseménynek adott otthont a BMW Welt „Premiere”: a pódiumon, amelyen a BMW ügyfelei általában vadonatúj járművüket veszik át ünnepélyes körülmények között, csütörtökön egy felújított, 1979-es BMW M1 Procar versenyautót adtak át tulajdonosának. Az egyedülálló modellt a BMW Group Classic és a BMW M GmbH közösen újította fel az elmúlt évek során, az autó így ismét újkori fényében tündököl.



A legendás versenyautó büszke tulajdonosa a japán Masakuni Hosobuchi. A vállalkozó a BMW Club Japan elnöke, nem mellesleg a BMW M modellek lelkes gyűjtője. „A BMW-k az én nagy szenvedélyem, a Procar pedig egészen biztosan megbecsült helyre kerül a kollekciómban. Rendkívül fontos volt számomra, hogy megannyi versenyzéssel töltött év után eredeti állapotába újítsuk fel ezt az autót. És ki végezhetne jobb munkát, mint maguk a gyártók? Hatalmas öröm ez nekem, hogy itt, a BMW Welt-ben vehetem át ezt a klasszikus autót, a vadonatúj járművek gyűrűjében” – mondta Masakuni Hosobuchi, akinek az ünnepélyes átadást követően azonnal lehetősége nyílt letesztelni a felújított versenyautó képességeit. Miután beindította a középmotoros gép utánozhatatlan hangú erőforrását, a japán vállalkozó számos kört megtehetett a legendás darabbal a „Premiere” pódiumon, a BMW Welt-látogatók tapsvihara közepette.

A BMW Classic által felújított klasszikus BMW-k ünnepélyes átadására a jövőben is lesz lehetőség a BMW Welt egyedülálló csarnokában. Az efféle járműátadások életre szóló, megismételhetetlen élmények a tulajdonosok számára, egyúttal a BMW Group múltja és jelene közti sikeres szimbiózis újabb ékes bizonyítékai.


A BMW M1 Procar széria
1979-ben és 1980-ban kimondottan a BMW M1 versenyautóknak rendeztek Forma-1 előtti futamokat. A sorozatokban a Forma-1 leggyorsabb pilótái tűntek fel és folytattak izgalmas versenyeket a privát versenyzőkkel, így Niki Lauda és Nelson Piquet is. Mindössze 54 darab BMW M1 Procar modell készült, mindegyik egyedülálló, különleges stílusban. A Masakuni Hosobuchi gyűjteményét színesítő versenyautó a „Yes to the Nürburgring” nevet kapta és mind a mai napig a legendás versenypálya képeit viseli, amelyek a BMW és a híres Nürburgring közti szoros kapcsolatot szimbolizálják. Ezt az autót maga Nelson Piquet és Hans-Joachim Stuck vezette kategória-győzelemre, illetve 1980-ban ezzel aratták harmadik abszolút győzelmüket a Nordschleife 1000 kilométeres versenyén.



Autóátvétel a BMW Welt-ben
A BMW egyes ügyfelei több ezer mérföldet utaznak Németországba a világ minden pontjáról csak azért, hogy beteljesítsék álmukat és a BMW Welt-ben vegyék át vadonatúj BMW-jüket. Az átadó csarnokot kifejezetten úgy építették meg, hogy felejthetetlen, örök élményt nyújtson a tulajdonosoknak, amikor először megpillantják hőn áhított járművüket. Naponta 80 – 120 ügyfél veszi át autóját a BMW Welt-ben, ez a szám azonban csúcsidőszakokban akár a 160-at is elérheti. A létesítmény 2007-es megnyitása óta töretlenül növekszik a járműátadások népszerűsége: 2013-ban több mint 21 000 ügyfél vette át vadonatúj autóját a BMW Welt-ben. Mintegy kétezer BMW-ügyfél egészen az Amerikai Egyesült Államokból utazott a BMW Welt-be az életre szóló élményért.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER