2013. október 15. kedd, 11:21

 

Sikeres hétvégét zárt a 17 éves ifj. Ficza Ferenc az Autós Gyorsasági OB szezonzáró versenyein, ötször állhatott dobogón három futamgyőzelem mellett két második helyezést is szerzett a Hungaroringen.

A szombati nap első OB I. versenyén a Zengő Junior Team Seat Leonját vitte be a második helyre ifj. Ficza Ferenc. Ezután autót váltott, hogy a Suzuki Swift Kupában folytathassa a versenyt. Az első futamon Fecó a második helyet szerezte meg, a következő mérkőzésen pedig hatalmas küzdelem után az élre állhatott. Ebben a körben Fecó győzelme ellenére is eldőlt az idei pontverseny, és a bajnoki cím Nagy Dánielhez került. Az OB I. folytatásában elpártolt Fecótól a szerencse, hiszen hiába autózott az időmérőn pole-pozíciót, egy futómű-alkatrész csere miatt a boxutcából kellett rajtolnia.



A vasárnapi versenyek további két győzelmet hoztak. A Suzuki Swift Kupa harmadik fordulóját futott be elsőnek. Bús Edinával pedig megnyerték a hosszú távú, 1 óra 40 perces Endurance Trófeát, mindössze 5,5 másodperces előnnyel.




"Nagyon boldog vagyok, csodálatos érzés, hogy három alkalommal is győztem! Nem volt könnyű hétvége, de remekül éreztem magam, és a csapat is nagyszerű munkát végzett. Szeretném mindenkinek megköszönni, aki mögöttem állt, és bízott bennem. Izgalmasak voltak a futamok, két teljesen más autóval is versenyeznem kellett a hétvégén. Nem egyszerű hirtelen váltani, de mindkettővel élveztem a versenyzést. A Suzuki Swift Kupában kétszer is sikerült győznöm, a hosszú távú versenyt pedig Bús Edinával közösen a Zengő Junior Team Seatjával nyertük meg. Fantasztikus érzés volt Brno után itthon is a dobogó legfelső fokára állni." - mondta a fiatal győztes.
Forrás: Just Creative


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER