2012. április 10. kedd, 13:15

 

Április 11-12-én, Silverstone-ban tartják a szezon kezdete előtti utolsó hivatalos tesztet a GP3-ban. Kiss Pál Tamás, az OXXO Energy Drink támogatott versenyzője kedden utazott el Angliába, hogy csapatával, az ATECH CRS-szel részt vegyen a kétnapos teszten.

kis-pal-tamas

Mindkét nap reggel 9.00 -12.00-ig, majd 14.00 – 17.00 óráig tesztelhetnek a csapatok. Tamás bizakodva várja a két napot, ugyanis a csapat a Barcelonai teszt eredményeit kielemezte, így most tovább tudnak haladni előre a beállításokkal:

„ Ez lesz az utolsó lehetőség, hogy finomítsunk a beállításokon, melyekkel erre az évre készültünk – mesélte indulása előtt a reptéren Tamás -. Közeledik a szezonkezdet, de nem csak emiatt lesz fontos ez a két nap. Egyrészt Silverstone-ban most tesztelünk először, ugyanis ott eddig hideg volt, másrészt ehhez a pályához több európai helyszín is hasonlít, mind hőmérsékletben, mind időjárásban, mind pedig a pálya minőségét illetően. Fontos lenne tehát itt jól szerepelni, arról nem is beszélve, hogy csapatomnak ez hazai pálya. Mostanra 100%-ban tudjuk, hogy mik voltak a buktatók a múltkori teszt során, így adott az irány, hogy mit keresünk, merre kell menni a beállításokkal. Azt gondolom, hogy ha sikerülne minél hamarabb megtalálni, és továbbfejleszteni a pályára a beállításokat, és módosítani az autót, akkor jó eredményeknek kell születnie. Mi a Barcelonában tapasztaltakat, illetve az utolsó specifikációt próbáljuk továbbvinni, értem ez alatt például a különböző beállításokat a difiben, a futóműben, amit az időjárástól függően próbálunk finomhangolni.
Az erőviszonyokra is kaphatunk némi rálátást, akik a két nap során végig az első 5-10-ben lesznek, valószínűleg azok a pilóták fognak harcba szállni a bajnoki címért is, de azért messzemenő következtetéseket még korai lenne levonni. Mindenesetre szeretnénk jól szerepelni, és jól beállított, jól felkészített autókkal nekivágni a szezonnak.”


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER