2012. április 01. vasárnap, 11:26

A Túraautó Világbajnokság (WTCC) valenciai időmérőjén Michelisz Norbert a hatodik helyen végzett, így vasárnap mindkét versenyen a harmadik sorból rajtolhat. Az első – repülőrajtos - futamon a 6., a másodikon, amely állórajttal indul az 5. rajtkockából vághat neki a 2x13 körnek.

wtcc-valencia

Wéber Gábornak nem sikerült a továbbjutás a kvalifikáció első szakaszából, ahol a 17. időt autózta, így mindkét futamot ebből a pozícióból kell megkezdenie.

Futamok: 2012. április 1.

WTCC Valencia- 1. futam/Élő
Eurosport 1.
14:15 - 15:15

WTCC Valencia- 2. futam/Élő
Eurosport 1.
17:00 - 18:00

zengo-bmw

Időmérők

Q1: Az időmérő edzés első szakaszában a hazai pályán versenyző Pepe Oriola sokáig vezette a mezőnyt, de az utolsó néhány percben megérkezett elé először Gabriele Tarquini, majd Yvan Muller is, aki magabiztosan nyerte volna az edzés ezen szakaszát, ha nem veszik el idejét pályaelhagyás miatt, a francia ideje végül a 8. továbbjutó helyre volt elég. A Zengő Motorsport versenyzői egyszerre gurultak ki a pályára Michelisz Norbert, Wéber Gábor sorrendben. Norbi ment elöl és megpróbálta húzni magával a másik magyar versenyzőt. Michelisznek elsőre sikerült az új gumikon egy Q2-t érő időt futnia, így nyugodtan állhatott vissza a boxba. Wéber Gábor ideje a 17. helyre futotta, így neki holnap mindkét versenyt a mezőny hátsó régiójából kell megkezdenie. Az első felvonást a Tarquini nyerte a SEAT-tal, Alain Menu és Aleksei Dudukalo előtt. Norbi a 9. legjobb idővel került tovább.

Q2: Az időmérő második szakaszában már csak egy autóval szerepelt a Zengő Motorsport. Michelisz Norbert ismét egy gyorskört teljesített és újabb fél másodpercet gyorsult Q1-es idejéhez képest, ideje a hatodik helyre volt elegendő. A bajnoki címvédő, Muller végig uralta a Q2-t, így az első futamot Ő kezdheti az első rajtkockából. Mögötte a 2009-es világbajnok, Tarquini végzett. A második sorból Tom Coronel és Pepe Oriola, a harmadikból Robert Huff és Michelisz Norbert rajtolhatnak. A második futamot a BMW-s, Stefano D’ASTE kezdheti meg az élről, mellőle Alain Menu indulhat. 


Michelisz Norbert: „Lett volna még esély javítani, de negyediknél jobb helyre az időm alapján semmiképp nem tudtam volna behozni az autót. Az volt az előnye ennek a taktikának, hogy így a második futamon még előrébbről indulhatok. Ráadásul megspóroltam egy teljes szett gumit, így lesz a második futamra egy garnitúra új gumim, ami előnyömre válhat. Nem vagyok csalódott a hatodik hely miatt, hiszen tudtuk, hogy egyáltalán az időmérő második felébe is nehéz lesz bejutni. Ehhez képest ezt a vártnál könnyebben ment, szóval mindenképp biztató az eddigi teljesítményünk. Főleg a második futamon lehet esélyünk egy jó szereplésre.”

Wéber Gábor: „A szabadedzésekhez képest sokat javult az autó az időmérőre, most volt az eddigi legjobb ezen a hétvégén. A végén viszont kicsit elszámoltuk magunkat. Két körre szerettem volna kimenni, az első kör eleje kifejezetten jó is volt, de megúszott az autó, ezért elvettem, és inkább spóroltam arra, hogy még egy gyors kört tudjak menni. Viszont, amikor befordultam a célegyenesbe, a mérnököm szólt, hogy már kevés az idő, így nem tudtam javítani. A taktika holnapra, hogy megnézzük, kik vannak körülöttem, kikkel érdemes harcolni a pontokért.”


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER