2012. március 10. szombat, 16:50

Michelisz ideje első rajtkockát ér a második futamon, Wéber Gábor a 12. helyen végzett Monzában az időmérőn. A Zengő Motorsport versenyzői, Michelisz Norbert és Wéber Gábor is bejutottak a kvalifikáció második szakaszába a Túraautó Világbajnokság olaszországi időmérő edzésen, Monzában. Az első futamot Michelisz a 10., Wéber a 12. pozícióból kezdheti meg.

A 2012-es időmérő szabályok miatt a Q2 első 10 helyezettje megfordul a rajtrácson, így Norbi az első helyről várhatja a második futam rajtját, amely igen ígéretesnek tűnik. Wéber a 12. helyen végzett, így neki mindkét versenyen a középmezőnyből kell elrajtolnia. A futamokat az Eurosport élőben közvetíti vasárnap 13:00-tól.

michelisz-norbi-bmw

Q1: Az idei új szabályok szerint, a kvalifikáció első szakaszából a 12 leggyorsabb versenyző jut a Q2-be. Az időmérő edzés ezen szakaszában, a Zengő Motorsport mindkét versenyzője a továbbjutó helyek egyikén autózott. A Q1 végén Michelisz egy kiváló 1:58:424-es köridőt futott és ezzel a 4. pozícióban zárta az edzést. A csapat másik versenyzője, Wéber Gábor az utolsó továbbjutóként, a 12. helyen került a Q2-be.

Q2 : Az időmérő edzés második szakaszában idén pontokat osztanak a leggyorsabb öt versenyző között 5-4-3-2-1 arányban. A Q2-ben sem Michelisz, sem Wéber nem tudta hozni a Q1-es időket. Miközben a győzelemre is esélyes Chevrolet csapat gyári versenyzői egymással foglalkoztak, addig az idén 50. születésnapját ünneplő Gabriele Tarquini 1:57:915-ös idejével megfutotta a hétvége leggyorsabb körét és az élre állt. Norbi csak nagy nehézségek árán, harmadik nekifutásra tudott egy 10. időt autózni. Wéber Gábor első WTCC-s időmérő edzésén a 12. helyet szerezte meg. A kvalifikációt kisebb meglepetésre az új fejlesztésű SEAT Leon 1.6T-vel versenyző Tarquinei nyerte, Yvan Muller előtt.

wtcc-idomero


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER