2012. március 09. péntek, 15:44

 

A Chevrolet WTCC Racing Team szeme előtt egyetlen cél lebeg az új idény kezdetén – zsinórban harmadszor megkaparintani a márkák és a versenyzők bajnoki címét. Nagyon éles lesz a versengés, hiszen valamennyi csapat újonnan fejlesztett 1.6-os motorokkal indul.

chevrolet-cruze-wtcc

”2011-ben messze a mezőny előtt jártunk a közvetlen befecskendezéses 1.6-os turbó benzinesünkkel,” mondta a Chevrolet Motorsports vezetője, Eric Neve.

A Chevrolet persze nem pihen a babérjain, már azon dolgozik, hogy vállalhassa az új kihívásokat. “A szabályváltozások után arra összpontosítottunk, hogy az egész idényre megmaradjon az állóképességünk,” tette hozzá Nève.

A kiválóságát sokszorosan bizonyított WTCC Chevrolet Cruze motort 2012-re tovább tökéletesítették, hogy megfeleljen az FIA előírásának, amely nem enged meg motorcserét a szezon közben. Korábban egy csere megengedett volt. Ezenkívül új festést kap a Cruze.

chevrolet-wtcc-csapat

Voltak egyéb, kisebb módosítások is, főképp a futóművön, de a kocsi lényegében ugyanaz maradt, amely 2011-ben 24 futamból 21-et megnyert. A 2012-es idény e hétvégén (március 11.) indul az olaszországi Monzában, és nyolc hónappal később ér véget, Makaó utcáin.

Új kvalifikációs szabályok
2012-re ugyanazok a versenyzők maradnak meg, úgyszintén változatlan a Chevrolet műszaki partnere, az RML is. Változnak viszont a kvalifikációs szabályok.

Az első időmérő futam (Q1) 12 leggyorsabbja jut tovább a második időmérőbe (Q2). Ennek a legjobbja indul az első verseny első rajthelyéről, és öt pontot kap azokhoz, amelyeket a verseny során arat. A második versenyen megfordul az első tíz sorrendje, tehát aki tizedik lett a Q2-ben, az indul az élről.

További, említésre méltó újdonság, hogy a verseny maximális távja 60 kilométer lehet, tízzel több, mint tavaly. Újonc lesz az idényben a British Arena Ford és a British Seat Special Tuning Racing (STR).

Megismételni a 2011-es sikert nem lesz könnyű. A márkabajnoki cím megszerzésén kívül a Chevrolet versenyzője, Yvan Muller lett az egyéni bajnok, három ponttal végezve csapattársa, Rob Huff előtt. A szintén Chevrolettel versenyző Alain Menu tette teljessé a dobogó elfoglalását, ő harmadik lett. Mindegyikük négy-négy első rajtkockát szerzett.

A Chevrolet kilenc kettős (1. és 2.) és hat tripla (1,, 2. és 3.) győzelmet aratott, 51 dobogós helyet szerzett (a lehetséges 72-ből) és 19 leggyorsabb kört. A Cruze autók 256 körben voltak az élen, és 973 bajnoki pontot zsebeltek be.

chevrolet-wtcc

Folytonos haladás
"Hosszú út után jutottunk el a jelenlegi szintre. A Chevrolet az első pertől kezdve elkötelezett a WTCC iránt, és mi fokozatosan dolgoztuk fel magunkat.  Amikor 2005-ben elkezdtük, kilométerenként egy másodperccel maradtunk le. Módszeres és professzionális hozzáállásunkkal egyfolytában haladunk előre,” mondta Nève.

“Megint nagyon kemény szezon elé nézünk. Célunk egyszerű – zsinórban harmadszor megnyerni a márkák és a versenyzők bajnokságát. Hisszük, hogy ehhez megvannak az eszközeink és a versenyzőink,” folytatta.

A 2012-es naptárban, egyévi kihagyás után ismét benne van Marrakech, illetve először jön be az ausztriai Salzburgring és a kaliforniai (USA) Sonoma.

wtcc


A futamokakat az Eurosport közvetíti
2012. március 11, vasárnap
13:00-14:00 első futam, Eurosport 2
16:45-17:45 második futam, Eurosport

2012-es WTCC naptár

Március 11.         Autodromo di Monza, Monza (Olaszország)
Április 1.        Circuit Ricardo Tormo, Valencia (Spanyolország)
Április 15.         Circuit de Marrakech (Marokkó)
Április 29.        Slovakia Ring, Pozsony (Szlovákia)
Május 6.        Hungaoring, Budapest (Magyarország)
Május 20.         Salzburgring (Ausztria)
Június 3.         Circuito do Estoril (Portugália)
Július 22.         Autodromo Internacional de Curitiba (Brazília)
Szeptember 23.     Infineon Raceway, Sonoma (USA)
Október 21.         Suzuka East Circuit (Japán)
November 4.         Shanghai International Circuit (Kína)
November 18.        Circuito da Guia (Makaó)


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER