2011. június 08. szerda, 06:03

 

Az UNIQA Lotus Ladies Cup mezőnyének szombati első hat helyezettje fordított rajtsorrendben indult el a vasárnapi, azaz a negyedik futamon. Így az első rajtkockából a remekül rajtoló Kiss Ramóna vághatott neki a 30 perces viadalnak. Néhány kanyar múlva azonban a hatodik helyről kezdő Bús Edina belső ívre helyezkedve megelőzte Ramónát.

lotus-ledi-verseny



Leintésig élen autózva ismét a dobogó legfelsőbb fokára állhatott, a futam végéig összegyűjtött 17 másodperces előnyt szerezve. Budaházi Nóra kezdetben a harmadik helyről megpróbálta befogni Ramónát, e helyett viszont Benik Garami Anett érkezett Budaházi nyakára, aki hamarosan meg is előzte őt. Sőt Walterné Dancsó Adrienn is hasonlóképp járt el, ezzel Budaházi a hatodik helyre esett vissza.
Eközben a mezőny második felében Sas Szilvia és Dr. Bánki Ágnes vívták saját csatájukat, Bende Adrienn pedig egy megpördülésnek köszönhetően a nyolcadik helyre tudott csak ismét becsatlakozni. Az élen egy pillanatra sem lankadt a harci kedv, Walterné megelőzte Benik Garami Anettet, miközben Bús Edina előnye az élen 13 másodpercre emelkedett. Budaházi Nóra, Sas Szilvivel került kisebb csatába, de Szilvi megcsúszott, így ő maradt alul.

lotus-rajt

Bende Adrienn, Dr. Bánki Ágnest próbálta befogni, de Ági nem hagyta magát és visszaverte a támadást. Budaházi eközben Ramónával készült helyet cserélni, de a „Barátok közt” sztárja okosan zárta az ívet ellenfele elől, így a terv nem sikerült. Bende Adrienn ismét megpördült, amikor Dr. Bánki Ágnest próbálta megelőzni, ami újabb időveszteséggel okozott a tegnapi második helyezettnek.
A kicsúszás miatt még Dr. Molnár Ágnes és Kőváry Anett is beférkőzött a pályára visszatérő Adrienn elé. Négy perccel a leintés előtt Budaházinak mégis sikerült Kiss Ramónát megfognia, ami a negyedik helyet jelentette számára, ám Rami teljesítette a tegnapi fogadást - bejutott az első ötbe -, így a versenyt követő sajtótájékoztatón ma Budaházi Nóri szervírozta Rami italát, nem is akárhogy.
Az elszántan próbálkozó Sas Szilvi nem tudott elbánni Dr. Bánkival, aki ezzel megőrizte hatodik pozícióját, míg Szilvinek be kellett érnie a hetedik hellyel. Kőváry Anett zárásként még bemutatott egy piruettet, de szerencsésen vissza tudott térni a pályára a tegnap igazoltan hiányzó, de ma ismét rajthoz álló Nánási Ördög Nóra mögé, aki szinte csak külső szemlélőként vett részt társai küzdelmében. A Class FM szerkesztője így ismét utolsónak gurult át a célvonalon.  Anett hibájának köszönhetően viszont az RTL színeiben induló műsorvezető nem tudta betartani férjének tett ígéretét, miszerint, a biztonságos utolsó helyen ér majd célba, hiszen egy hellyel előrébb került. Ez persze nem okozott túl nagy vitát közöttük.

lotus-ladies-gyoztesek

Bús Edina:
„A rajtom nagyon jól sikerült, már a kettes kanyarban előre tudtam menni, így tényleg csak ezen múlt, mert ez után már zavartalanul tudtam egyedül autózni. Úgy voltam vele, vagy a rajtnál durrantok, vagy később csatázom a többiekkel.  Picit meg is lepődtem magamon, hogy ilyen jól sikerült az indulás. Miután később már nem akadt ellenfelem, így egy jó tesztnek szántam a versenyt.”

Nánási Ördög Nóra:

„Alapvetően küzdő típus vagyok, ezért nagyon rossz érzés, amikor az ember látja, hogy  folyamatosan nő és nő a távolság az előtte haladótól, de persze tudom, hogy nincsenek csodák, ha tudnék eleget gyakorolni, akkor jobbak lennének az eredmények is. Nem szeretnék teljesen irreális elvárásokat állítani magam elé. Azt mondtam magamnak az utolsó körben, amikor a kockás zászló leintette a futamot, és mentünk még egy jutalom kört, és mindenki integetett a zászlókkal, hogy már megérte elrajtolni. Persze jobb lett volna több akció, de ez nekem ma nem adatott meg, de, hogy végig tudtam menni, és láttam, milyen.

Benik - Garami Anett:
„Próbáltam nagyon kemény lenni a rajtnál, mert nagyon nem tetszett a tegnapi hetedik helyezés és szerettem volna előrébb végezni. Próbáltam egyre jobban rájuk menni, és nem arra figyelni, hogy mi történik mögöttem, próbáltam a saját íveimet autózni, hogy minél jobban elhúzzak, ami elég jól sikerült, mert sokáig a második helyen autóztam, csak aztán Adri megelőzött. Vele pedig nem állok le csatázni.”

Dr. Bánki Ágnes:
„A mai nap izgalmakkal teli volt, nagyon vártam már, hogy végre igazi versenyhelyzeteim legyenek. Úgy érzem, hogy ma szinte többet teljesítettem, mint amit elvártam magamtól, előztem, támadásokat védtem ki, volt ütközésem is, amit ugyancsak le tudtam kezelni. Azt hiszem, ma megszületett Bánki Ági, az autóversenyző.”

lotus-ladies-cup-verseny-eredmenyek-hungaroring


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER