2012. május 17. csütörtök, 16:09

 

Izgalmas tanulmánymodellekkel érkezik a Skoda Auto a Volkswagen Csoport márkáinak világszerte legnagyobb tuning-találkozójára. A márka több mint 600 négyzetméteres kiállító területén tartja premierjét a Skoda Citigo Rally és a Skoda Citigo DJ Car, míg este a Skoda zenei nagyszínpadán nemzetközi Top DJ ad műsort. Május 16-án különböző Skoda modellekkel hét csapat indul Prágából a Wörthi-tóhoz.



skoda-citigo-rally-dizajn

Reifnitz kis tóparti helység, immár a tuning rajongóinak hagyományos találkahelye, ahol minden májusban, s 2012-ben már 31. alkalommal tapasztalhatják meg a látogatók az autó iránti színtiszta szenvedélyt. Méreteit tekintve e rendezvény mára a világ egyik legjelentősebbjévé lépett elő a maga nemében, amelyre a Volkswagen Csoport harmadik legnagyobb márkájaként a Skoda is évről-évre elhozza különlegességeit. A Skoda azonban az esti koncertre is tartogat meglepetést: a csaknem százezer wattos hangrendszert a meghívott Top DJ a Skoda Citigo DJ Car modellből dirigálja majd, amelyet a Skoda Design csapata kimondottan a Wörthi-tavi találkozóra készített. Prágából prominens személyiségek, újságírók és raliversenyzők hét csapattal indulnak útnak különleges Skoda modellekkel az Alpok lábához, s a Wörthi-tavi találkozóra tartó „parádén” a Skoda két rali-bajnoka, Jan Kopecký és Juho Hänninen is részt vesz.

„A legszebb kilátás a Wörthi-tóra kétségkívül a volán mögül kínálkozik“ – véli Jan Kopecký, a Skoda Motorsport gyári versenyzője. „Ezért is örülök, hogy az idén személyesen is részt vehetek a Wörthi-tavi találkozón.“

A Skoda Reifnitz standján az új Skoda Citigo alapjaira épült kreációk vonzhatják mágnesként a tekinteteket. A Skoda Citigo Rally formavilágában a Skoda rali-versenyautóinak dinamikus stílusát idézi. A különlegesség orrkialakítását masszív lökhárítója és légterelője, illetve tekintélyes méretű légbeömlő nyílása határozza meg, míg farán a kipufogó középre helyezett végcsöve és a tető folytatásaként kialakított stabilizátor-szárny dominál. A kellő tapadásról és stabilitásról a 18-colos kovácsolt könnyűfém keréktárcsákra szerelt, alacsony keresztmetszetű gumiabroncsok is gondoskodnak.

A Skoda Citigo Rally tanulmány mellett a Skoda Citigo DJ Car bemutatója is igazi ínyencségnek ígérkezik, amelynek fara úgy szélesedik, hogy B-oszlopai mögött a DJ számára kialakított, nyitott „Stage” számára ad helyet. ‚A Skoda Citigo DJ Car az esti DJ-koncerten lép élőben is akcióba, amint több ezer zene- és táncrajongó előtt „szerepelhet” a nagyszínpadon.
A Prágából a Wörthi-tóhoz indult „Skoda -parádé” nem csupán egy Ausztriába vezető, gyors autópálya-túra, a többek között a Skoda rali-sztárjai és neves cseh személyiségek alkotta csapatoknak ugyanis mindvégig különböző feladatokat kell megoldaniuk.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER