Címkék: eredmények | tereprally | Túrkeve Kupa

2014. április 16. szerda, 08:33

 

A lengyel Lukasz Komornicki – Ernest Gorecki páros győzött a Túrkeve Kupán, a hazai tereprali bajnokság és a CEZ idei nyitó futamán. A második helyen a Fekete Antal – Tóth György duó ért célba, megelőzve a Korda Erik – Nyirfás Julianna kettőst, akik a 14. helyről küzdötték fel magukat a dobogóra.

 

Fordulatosan alakult a Túrkeve Kupa zárónapja: először a Fazekas Károly – Simon Péter duó (BMW X6) borult fel, majd a több szelektívet is megnyerő cseh Zdenek Porizek és szlovák navigátora, Marek Sykora versenye ért korai véget egy árokban, végül Murczin Zsolték fehér Mitsubishije is pórul járt. Szerencsére mindhárom páros megúszta sérülés nélkül, sőt Murczinék végül a versenyt is be tudták fejezni. A cseh Jozef Pelc és Alena Pelcova műszaki hiba miatt állt ki az első szelektív után.

A vasárnapi három szelektív után Lukasz Komornicki és Ernest Gorecki, bár továbbra is váltóproblémával küzdöttek, növelték előnyüket, és végül közel öt perc előnnyel ért célba az első helyen a mindössze második versenyét teljesítő Chevrolet S10 volánjánál. „Tartottuk magunkat a taktikánkhoz, tehát csak annyira nyomtuk a gázt, hogy sikerüljön megőrizni az első helyünket. A harmadik sebességi fokozat nélkül ez nem volt annyira egyszerű, de próbáltuk a legjobbat kihozni a helyzetből, és gyorsak voltunk. Az autónk jó, de még sokat kell dolgoznunk rajta” – értékelt Komornicki.

A Fekete Antal – Tóth György páros egész hétvégén egyenletesen versenyzett, vasárnapra pedig a második hely megtartását tűzték ki célul a nyakukban lihegő riválisokkal szemben. Ezt sikeresen teljesítették is, így legjobb magyar párosként állhattak fel a dobogó második fokára. „Nagyon tetszett a hétvége. Nem találkoztam még soha ilyen saras pályával, és küszködtünk egy kicsit a szélvédő takarítással, de ezzel szerintem mindenki így volt. Vasárnapra a pálya fölszáradt, volt még egy kis sár, de inkább az volt a probléma, hogy kisebb-nagyobb buckák alakultak ki ugratókkal és mély gödrökkel, és ezekre nagyon oda kellett figyelni. Ma reggel hárman voltunk egy percen belül, de nekünk nem kellett annyira támadni, inkább a pozíciónkat megőrizni, és ez sikerült” – mondta el Fekete a célban.




Korda Eriket és rali Európa-bajnok navigátorát, a terepraliban először induló Nyirfás Juliannát a pénteki prológon elszenvedett defekt a 14. pozícióba vetette vissza, így a hétvégéjük a feljebb kapaszkodásról szólt. Ez azonban annyira jól sikerült, hogy – igaz, részben a riválisok hibáinak hála – a dobogón ünnepelhettek a szolnoki célban. A vasárnap sem zárult azonban kaland nélkül a nissanos duó számára. „Megállt a motorunk az utolsó szelektív céljában. Már a gyors elejétől kevesebb henger ment, aztán a beíróban végképp megállt az erőforrás. Sebestyén Sanyiék húztak be minket a parc ferméig, szóval jutott egy kis izgalom a végére” – mesélte a pilóta.

A negyedik helyen a navigátorként korábban magyar bajnok, pilótaként azonban mindössze második versenyén induló cseh Tomas Ourednicek ért célba, megelőzve Sebestyén Sándort, Kaposi Zoltánt és Varga Imrét.

A T2-es kategóriát a Sebestyén Sándor – Laklóth Aladár páros nyerte megelőzve a cseh Tomas Horanskyt és a lengyel Mariusz Andrychot. A TH kategóriában a lengyel Piotr Bialkowski végzett az első helyen az első tereprali versenyét teljesítő Lovász György – Berki Donát duó előtt. A motorosoknál Hodola Richárd győzött Horváth Laller előtt.

A hazai bajnokság következő futamára, a Riverside Bajára május 9-11. között Beleden kerül sor.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER