Címkék: kupa | tereprally | Túrkeve

2014. február 05. szerda, 08:57

 

A Túrkeve Kupát Április 11-13. között rendezik, mely a Terep-rallye Országos Bajnokság második futama. A Közép-Európai Zóna-bajnokság (mely gyakorlatilag az Európa-bajnokság szerepét tölti be az idei évtől) második állomásaként népes mezőnyt várnak a szervezők.

 

A hazai bajnokság az elmúlt több mint két évtized során az ország számos részében megjelent, Jász-Nagykun-Szolnok megyébe most első ízben látogat el a mezőny.




A szervezők elmondták, hogy bizonyos mértékig szeretnének visszanyúlni a magyar versenyek régi lebonyolítási formájához, vagyis nem egy helyen lesz végig a szerviz, hanem több helyen is találkozhatnak a csapatokkal az érdeklődők. Kis túlzással szinte az egész megyét bejárják a terepralisok, s ebben nagy szerepe van, a Dakarról nemrég hazatért Sebestyén Sándornak. Amikor a túrkevei pilótát megkeresték a verseny tervével, azonnal felajánlotta segítségét a szervezőknek, és mindent megtesz, dakaros kapcsolatait is latba vetve, hogy minél több külföldi versenyzőtársának mutathassa meg szűkebb pátriáját.

„Nagyon fontosnak tartom, hogy be tudjam mutatni a környezetemet a terepralisoknak, és bizonyítani azt, hogy a mi megyénkben is lehet versenyt rendezni, és nem is akármilyet! Mindent megteszek, hogy a külföldi barátaink közül is minél többen eljöjjenek, és a magyarok közül is sikerüljön idecsábítani olyanokat is, akik ritkán indulnak a hazai bajnokságban. Szalay Balázs gyakorlatilag már igent is mondott a meghívásunkra” – mondta el Sebestyén.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER