2013. március 26. kedd, 16:11

 

Az Opel Dakar Team imázs-filmjét forgatták a napokban Murauban, ahol Szalay Balázs és Bunkoczi László sípályán száguldott, ugratóról rugaszkodott el és hagyta, hogy menet közben snowboardosok és síelők ugrálják át.


„Szűk, hegyi ösvényen mentünk fel a pályára, ott, ahol a dolgozók is szoktak, és az osztrákok nagyon rendesek voltak, amellett, hogy mindenben segítettek, még azt is hagyták, hogy vezessek egy hatszáz lóerős ratrackot. Hatalmas élmény volt! Kipróbáltam azt is, hogy milyen érzés vele dolgozni. Aztán persze rátértünk arra, amiért valójában mentünk: végighajtottunk a sípályán, ami sokkal, sokkal jobban csúszik, mint egy homokdűne, és mivel elég meredek a lejtő, nem volt könnyű egyenesben tartani az Opelt, mert folyamatosan kitört a hátulja. Nagyon tetszett az egész, ha a gyerekekkel ott síelek, ez az élmény mindig eszembe fog jutni!” – mondta Szalay, aki nem csupán a lejtőn, hanem egy direkt erre a célra épített, öt méter magas ugratón is tesztelte az Opel Mokkát. Konkrétan ugrott vele vagy húsz métert.

opel-mokka-ugratas


„Amikor először megláttam az ugratót, kissé elképedtem, mert megálltam alatta, és csak néztem, hogy hol a teteje, az autó is simán elfért az árnyékában. Ráadásul az Opel a frissen leesett hóban nem gyorsult fel kellőképpen, de így legalább a landolás is puhább volt a kábé húszméteres ugrás után. Nagy tapsot kaptunk, mert a síelők mind megálltak, és megvárták a mutatványt, úgyhogy mire eljött az ugrás ideje, már álldogáltak vagy százan az ugrató mellett” – mondta Szalay, majd még hozzátette, bármikor újra vállalná az ugrást.

További látványosságot jelentett, hogy utóbb síelők, snowboardosok ugrálták át a Mokkát (s nem is akárkik, Szigeti Viktor „Szigi” és Kis Benedek „Beni” hazánk legjobb snowboardosai freestyle-ban), s olyan ügyesen, hogy bár olykor a szaltó közben a sisakjuk majdnem az autó tetejéhez ért, végül egyetlen karcolást sem ejtettek rajta...

Hófalak között




  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER