2012. április 10. kedd, 14:22

 

A moszkvai Ria Novosti sajtóközpontban tartották az idei Silk Way Rally, vagyis a Selyemút rally sajtótájékoztatóját. A negyedik alkalommal megrendezésre kerülő futam rendezői 70%-ban új útvonalat jelöltek ki, 15%-kal több lesz a szelektív szakaszok, és 40% kevesebb az összekötő szakaszok teljes hossza.

selyemut-sajtotajekoztato


selyemut-rally-utvonala

Krzysztof Holowczyc, a 2011-es futam győztese (X-Raid Team)
„Milyen jó hírek ezek! A Silk Way Rally az egyik legfontosabb verseny az évben, hiszen a
Dakar után ez a második leghosszabb futam. Remek felkészülés ez a csapatnak, de sok munka áll még előttünk. A szelektívek növelése és az etapok csökkentése nagyon jó, így lehetőségünk lesz az autó tesztelésére, és több időnk lesz dolgozni éjjel. Ráadásul örülök, hogy több lesz a homok is, mert gyakorolnom kell a sivatagban való vezetést. Már alig várom, hogy ott legyek a versenyen…”

krzysztof-holowczyc

Stéphane Peterhansel, a 2012-es Dakar rally győztese a Minivel
„Tavaly vettem részt először a Selyemút rallyn, és még most is úgy gondolom, hogy nagyon jó verseny volt, változatos tereppel. Néhány szakasz még egy Dakaros napnál is hosszabb volt az összekötők miatt, úgyhogy véleményem szerint jó döntés volt az etapok csökkentése, így még nagyobb örömmel térek vissza Oroszországba versenyezni!”

stephane-peterhansel

Christian Lavieille háromszor vett már részt a versenyen (Dessoude Team)
„A mi autóink nem igazán alkalmasak hosszú etapokra, úgyhogy örülök, hogy kevesebb lesz belőlük. Amit még ennél is jobban értékelek, az a homokos részek számának növelése, mivel én annál jobb eredményt tudok elérni, minél nehezebb a terep. Ráadásul az az igazi tereprali, amikor megyünk az ismeretlenbe, új tájakat fedezünk fel, én legalábbis ekkor élvezem igazán a versenyzést...”

christian-lavieille

André Dessoude, Dessoude csapat menedzser
„Nem kétséges, hogy a rendezők a tavalyi kritikákat felhasználva jó döntéseket hoztak. Több sivatagos rész lesz, új helyszín a célba érkezésre – ezek mind jó hírek, tavaly ugyanis a Szocsi melletti cél egy rémálom volt. A táj és a terep tekintetében is úgy gondolom, csak nyerhetünk az új útvonallal. Jó hír ez a versenyzőinknek is, mivel nagyobb lesz az esélyegyenlőség azok között, akik már részt vettek a futamon, és akik először állnak rajthoz a versenyen.”

Philippe Gache, a 2012-es Dakaron a kétkerék meghajtású kategória győztese (SMG)
„Bízom a szervezőkben, tudom, hogy csodás lesz az idei verseny! Ez egy fontos futam nekünk, jól szervezett és remekül promotált rendezvény. Az év közepe, július kitűnő alkalom arra, hogy felkészüljünk és jó formába hozzuk magunkat.”


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER