Címkék: Peugeot | rally

2020. december 22. kedd, 15:54

 

Három sikeres év után 2021-ben is folytatódik a Peugeot 208 Rally Cup Hungary.

 

 

 A Peugeot magyarországi forgalmazójának eltökélt célja, hogy tovább működtesse a Rallye Szakági Bizottsággal közösen a pénzdíjas márka-kupasorozatot, amelyben egyforma Peugeot 208-as versenyautókkal, megegyező technikai feltételekkel, mérnöki támogatással, pénzdíjas jutalmazás mellett tudnak versenyezni a sorozat indulói. Szinte minden változatlan marad, kivéve a versenyautót, hiszen elérhetővé vált a legújabb fejlesztésű Peugeot 208 Rally4, mellyel újra küzdeni lehet a 2WD kupa bajnoki címéért is.  

 


Komoly, az utolsó futamig tartó küzdelemben dőlt el a Peugeot Kupa sorsa az idei évadban. A márka-kupasorozat szezonját záró Nyíregyháza Rally-n szerezte meg a győzelmet a Peugeot kupában újoncnak számító Német Gábor, Adorján Szabolcs páros. A győztesek úgy nyilatkoztak a 2020-as szezont követően, hogy az új Peugeot versenyautóval kívánják folytatni a küzdelmet jövőre.

A bajnok álma hamar megvalósulhat, hiszen az előzetes egyeztetések alapján egyértelmű, hogy a Peugeot továbbra is támogatja a kupasorozatot és a korábbi évek keretrendszerét változatlanul hagyva már az új, turbós Peugeot 208 Rally4 autókkal folytatódhat a sorozat. A nevezési díjak, vagyis a futamonkénti és év végi díjazás nem változik, ahogy az sem, hogy a PIRELLI kedvezményekkel támogatja az indulókat, és a mérnöki háttér is hasonlóan magas színvonalú lesz, mint a korábbi években, köszönhetően a Tagai Racing Technology-nak.

Az időben leadott megrendeléseket biztosan ki tudja szolgálni a TRT, hiszen a TRT műhelyében épül az új Rally4-es Peugeot 208, így a magyarországi kupa megrendelői prioritást élveznek.
A Tóth János mentorálásával zajló sorozat kiírása és a részletes információk, hamarosan elérhetők lesznek a Magyar Autósport Szövetség hivatalos weboldalán.


Mindenkinek békés Karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánnak a Peugeot 208 Rally Cup Hungary szervezői!

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER