2010. október 12. kedd, 11:11

 

A bolgár rallyn mutatott fantasztikus szereplés máris meghozta az eredményét Turán Friciéknek. Az október 22-én rajtoló Rallye de Espaňa-n az M-Sporttal való együttműködésnek köszönhetően egy Ford Focus RS WRC-vel versenyez a Turán Frici Zsiros Gábor páros Katalóniában.

turan solberg


„Kicsit több mint egy álom, ami most velünk valóban megtörténik” – kezdte a versenyző páros pilótája. „A bolgár rally sikerei után vettük fel a kapcsolatot a gyári Forddal, s akkor még informális stílusban ugyan, de elhangzott, hogy milyen csodálatos lenne, ha egyszer a Hirvonennel és Latvalával is versenyben lévő csapathoz tartozhatnánk mi is. Ezt a tréfálkozást pár héten belül egy angliai utazás követte, ahol komolyabban is beszélgettünk az M-Sporttal a lehetőségekről. A francia rally után biztossá vált, hogy el tudunk indulni a spanyol világbajnoki futamon is, ám ekkor derült ki, hogy nem szabad arra a hétvégére a Bozian Peugeot. Hát, gondoltunk egy merészet, s feldobtuk a labdát a Fordnak, ők pedig elő is álltak egy kihagyhatatlan ajánlattal” – részletezte Frici.

„Turán Frigyes olyan fejlődést mutatott az évad során, hogy érdemes rá odafigyelni” – nyilatkozta az M-Sport tulajdonosa, a Ford World Rally Team igazgatója, Malcolm Wilson.” A bolgár rallyn mutatott teljesítményére felkaptuk a fejünket, a francia futamon pedig tökéletesen meggyőzött a képességeiről. A nehézségek ellenére olyan száguldást mutatott, hogy nem kérdés, az élvonalbeli versenyzők között a helye. Nagyon kíváncsian várom, hogyan teljesít majd a Ford Focus RS WRC-vel Spanyolországban. Jó lehetőséget látunk Turán Friciben és a magyar rally csapattal való együttműködésben, s reméljük, hogy ez a kapcsolat kölcsönösen kedvező lesz mindkét fél számára. Már tanuljuk a pilótánk keresztnevét kiejteni” – mosolygott Wilson. „Isten hozott, Frici a Ford Családban!”
zsiros hirvonen turan
Friciék egy 2008-as specifikációjú Forddal állnak rajthoz október 22-én. Az autó teljesítményét tekintve nagyjából megegyezik a Bozian Peugeot-val, ám 2008-as fejlesztésének köszönhetően a hajtáslánc és a más karosszéria miatt olyan előnyöket mutat, ami gyorsabb autózást tesz lehetővé.
„A Forddal csak a shakedown-on tudunk majd tesztelni. Minden talajon ki tudjuk majd próbálni, mert 2 km aszfaltot 1 km murvás felület vált. A pálya a többi versenyzőnek már rutinból megy majd, nekünk azonban a murva szerintem nehéz lesz. Meglátjuk…” – mondta a büszke versenyző.

„Fantasztikus lehetőségnek tartom és lelkileg csodálatos érzés, hogy a Ford gyári csapat lát bennünk fantáziát és „kipróbál” minket” – folytatta Turán Frici. „A gyári szervizparkban egy helyen leszünk Solberggel, Ken Blockkal, Latvalával, Hirvonennel – el sem hiszem. Eddig ilyen autókat csak messziről láttunk, most pedig élesben versenyezhetünk vele. Valódi csoda! Természetesen minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy bizonyítsunk. Szeretném, a nyolcadik körüli helyezést most is megszerezni. A legfontosabb, hogy a csapattal jól összeismerkedjünk, megfeleljünk az elvárásaiknak, végigmenjünk a versenyben és megmutassuk, mit tudunk. Csak pozitív csalódást szeretnénk okozni.ford focus rs wrc


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER