Címkék: Hyundai | Hyundai i20 WRC | Portugál Rally 2016 | rally | WRC

2016. május 18. szerda, 12:49

 

A Hyundai Motorsport összesen négy autót állít rajthoz a Rally de Portugal hétvégéjén (május 19-22.), a 2016-os FIA rali világbajnokság (WRC) ötödik versenyén, hogy a remények szerint ott folytassa a rendkívül ígéretesen kezdődő évadot.

Kevin Abbring teszt- és fejlesztőpilóta Portugáliában idén először indul WRC futamon. Navigátorával, Seb Marshallal azt a 2015-ös specifikációjú Hyundai i20 WRC-t igyekeznek minél kedvezőbb helyre juttatni, amelyet Hayden Paddon vezetett a Monte-Carlo ralin. Kevin Abbring mellett a csapat szokásos pilótái: Paddon, Dani Sordo és Thierry Neuville is rajthoz állnak; a Hyundai Motorsport idén első ízben indít négy autót egy ralin.

A csapat nagy sikerű győzelmet aratott az Argentin ralin, ahol Hayden Paddon és John Kennard megszerezték első WRC győzelmüket a Power Stage-en aratott, lenyűgöző elsőségüknek köszönhetően. Argentínában, pályafutása negyedik versenyén máris első versenysikerét ünnepelhette az új generációs i20 WRC, miután Monte-Carlóban és Svédországban a dobogón végzett, Mexikóban pedig negyedik helyezést ért el.

Michel Nandan. a Hyundai Motorsport csapatfőnöke: „Az argentin győzelem után kissé még mindig a fellegekben járunk, de tudjuk, hogy a Portugál rali újabb kihívást jelent. Négy autót állítunk rajthoz; Kevin 2016-ra tervezett három WRC részvételéből az elsőt mostanra időzítettük. Már tavaly megcsillogtatta előttünk képességeit - ki tudná felejteni lenyűgöző korzikai teljesítményét? - ám Portugáliában végre esélyt kaphat arra, hogy murván is több tapasztalatot szerezhessen. Az új generációs i20 WRC eddig igazolta a vele szemben támasztott, igen magas elvárásainkat, ugyanakkor még mindig találunk fejlesztési tartalékokat az autóban. Remekül indult számunkra az idei évad, ám még csak az ötödik versenynél tartunk, ezért fontos, hogy az előttünk álló feladatokra összpontosítsunk, és a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból.”

hyundai-motorsport

Paddon (#3 új generációs i20 WRC) és navigátora, John Kennard Argentínában a dobogó legtetején állhattak, miután az igen szoros versenyen maximális pontszámot értek el. A páros megújult lelkesedéssel, ugyanakkor óvatosan utazik Portugáliába, ahol dobogós helyezést szeretnének elérni.

„Végre fel tudtuk dolgozni mindazt, ami Argentínában történt.” – mondta Paddon. „Még mindig csodálatos az érzés, soha nem felejtem el azt a hétvégét, de most alaphelyzetbe kell visszaállnunk, és felkészülni Portugáliára. Egy sor európai rali áll előttünk, ahol jóval nagyobb rutinnal rendelkezünk. Szeretnénk a továbbiakban is az Argentínában mutatott szinten teljesíteni, és a lehető leggyakrabban az élmezőnyben küzdeni. Az új generációs i20 WRC eddig remekül teljesített, ám tudjuk, hol csalogathatunk előle belőle még többet, a csapat keményen dolgozik, hogy versenyről versenyre tökéletesítsék az autót. Izgatottan várom, hogy mire leszünk képesek.”

Abbring (#10 Hyundai i20 WRC) és navigátora, Seb Marshall a tavalyi évadban összesen öt WRC futamon vettek részt a Hyundai Motorsport színeiben. Idén három WRC versenyen állnak rajthoz; elsőként Portugáliában, ahol egy 2015-ös specifikációjú Hyundai i20 WRC lesz az autójuk. A páros folytatja tesztelési feladatait, amelyek keretében hozzájárultak az új generációs i20 R5 fejlesztéséhez.

„Rendkívül izgatott vagyok, hogy ismét élesben vehetek részt egy WRC futamon.” – mondta Abbring. „Tesztpilótaként jó dolog versenytapasztalatokkal gazdagítani a fejlesztési folyamatot, ezért alig várom, hogy jöjjön a hétvége. Korábban, jó pár évvel ezelőtt már versenyeztem Portugáliában a JWRC géposztályban, ám az északi szakaszok ismeretlenek számomra. Egy kicsit olyan, mintha elölről kellene kezdenem, de most a vezetésre kell összpontosítanom, és a lehető legjobban teljesítenem a csapat érdekében. A 2015-ös specifikációjú Hyundai i20 WRC-vel állok majd rajthoz. Tavalyról ismerem az autót, tudom, hogy remek adottságokkal rendelkezik. Újabb tanulási lehetőség vár rám, szakaszról szakaszra fogunk előre haladni. Szeretnék a legjobb tíz között végezni, és pontot szerezni a csapatnak, de Portugáliára valójában úgy tekintek, mint Szardíniába vezető lépcsőre, ott ugyanis reményeim szerint többre leszek majd képes.”


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER