Címkék: autocross | rallycross

2014. december 19. péntek, 11:57

 

A prágai Marriott Hotel adott otthont a 2014-es FIA Central European Zone Championship (CEZ) díjkiosztójának, mely az egyik legnépszerűbb sorozat a rallycrossban. Idén is több magyar csapat volt érdekelt a színvonalas gálán, rallycross szakágban rögtön kettő is, a Super1600-as kategória bajnoka Luigi, és a második helyezett Ujházi Ádám.

Az ő eredményük két szempontból is kiemelkedő, egyrészt ilyen még nem volt ebben a kategóriában, hogy két magyar pilóta végzett év végén a dobogó két legmagasabb fokán, másrészt pedig Luigi az egyetlen magyar versenyző, aki az offroad szakágon belül két sorozatban is megnyerte a CEZ-t, autocrossban (2011) és rallycrossban (2014).



- Karrierem egyéni sikerének élem meg, hogy két szakágban is elértem a CEZ bajnoki címet - mondta el Luigi -, e mellett pedig az idei négy bajnoki cím megnyerése is hatalmas eredmény, ami mögött rengeteg munka áll. Ezeket jövőre szeretném felül múlni, az egész eddigi karrierem az autósportban folyamatos fejlődést mutat, a tapasztalat szerzés, a versenyzés és a bajnokságokat illetően is, ennek megfelelően 2015-ben is előrelépést tervezek,  de hogy pontosan hol, és milyen technikával indulok majd, azt csak év elejére fog realizálódni.

A prágai díjkiosztóhoz visszatérve, az FIA elnöke, a rendezvényt jelenlétével megtisztelő Jean Todt is gratulált eredményeinkhez, mely a kategória eddigi legjobb magyar szezonját hozta, amihez én is gratulálok ellenfelemnek - barátomnak Ujházi Ádámnak. Jó lesz majd látni jövőre, hogy a bajnoki első és második helyezett startszám is magyar versenyautón lesz.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER