2011. április 23. szombat, 14:56

 

2008 abszolút rallybajnoka az előttünk álló hétvégén bemutatkozik a hazai rallycross bajnokságban is. Az egri és a miskolci ORB futam között a RabócsiRingen bizonyíthat Spici, egy újonnan épített Mitsubishi EVO VIII-as versenyautóval.

 

spitzmuller-csaba-spici

A népszerű pilóta számára ez a szakág még teljesen új.
"Egy nagyon fejlődő sorozatban próbálhatom ki magam. A rally vb mezőnyében is van rá példa, hogy a pilóták a rallycrossban is összemérik az erejüket. A Ferrari Challenge sorozatban kimondottan élveztem a zártpályás, „test-test elleni” küzdelmet, ezért nagyon várom már, hogy a RabócsiRingen is bemutatkozhassak. Egy új sportág, új kihívás lesz, ami pedig külön ösztönöz, hogy itt is rengeteg néző előtt bizonyíthatok.
Magyar bajnokok, top-technikák ellen versenyezhetek, méghozzá egy Mitsubishi Lancer EVO VIII-as autóval. Néhány napja készült el az autó, de a verseny előtt még egy tesztet mindenképpen be kell iktatni. Nem szeretnék úgy versenyezni, hogy egy métert sem közlekedtem vele. Soha nem mentem még a hazai rallycross bajnokságban, de ettől függetlenül az egri rallyfutam előtti sajtótájékoztatón megkérdezték tőlem, hogy mennyire tartom esélyesnek a végső győzelemre. Erre határozott választ nem lehet adni, de az biztos, hogy minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a siker érdekében.
A Rabócsiringen kezdődik  a sorozat április 24-én és 25-én. A helyszín jól ismert számomra, hiszen rallysként többször is versenyezhettem már itt. Jó hangulata szokott lenni a prológnak, de a hírek szerint a crossos mezőnyre még többen kíváncsiak. Remélem így lesz ez most is, és nekem is sokan fognak szorítani. Nagyon szeretnék bizonyítani, és jól szerepelni egy héttel a Miskolc Rally ellőtt." - nyilatkozta Spitzmüller Csaba.


  •  

Újabb cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER