Címkék: Balatonfüred | BMW | oldtimer

2015. május 24. vasárnap, 08:52

 

Balatonfüred nyújtotta exkluzív környezet pompás díszletet adott a verseny 43 kiállított autójának. Érdekesség, hogy a 2014-es Balatonfüred Concours d’Elegance mezőnyéből csupán egy autó, a tavalyi győztes érkezett díszvendégként a versenyre, a többi résztvevő autó most először járt a Balaton partján.

Két autó érkezett Ausztriából, kettő Szlovákiából, a többi viszont magyarországi garázsokból, ami azt bizonyítja, hogy egyre többen és egyre szakszerűbben állnak neki egy-egy jármű restaurálásának.Számos gyönyörű BMW modell, mint a 327-es, az 1502-es, a 2000CS, a 3.0 CS, a luxus eleganciát megtestesítő 628 CSi vagy épp a young-timer kategória kiemelkedő képviselője, a 850Ci is felvonultak a kikötő promenádján. A klasszikus autók mellett az Isetta törpeautó és BMW kétkerekűek is színesítették a márka kínálatát.

A szervezők eredetileg három kategóriában tervezték összehasonlítani az autócsodákat, de a nagyszámú résztvevő miatt végül négy részre osztották a mezőnyt. Külön kategóriát kaptak a vintage, vagyis a II. világháború előtt készült járművek. A classic kategóriában az 1945 és 1985 között, a youngtimer kategóriában pedig az 1985-1995 között készült autók szerepeltek, illetve a törpeautóknak is dedikált elismerés jutott.A Legelegánsabb Német Autó díját egy 1973-as BMW 3.0 CS nyerte el, a BMW különdíját egy Mini Cooper S, a Nespresso elismerése pedig a BMW Isetta 300-as törpeautóhoz került. A show legszebbjének, mind a szakmai zsűri, mind a közönség egy 1922-es Hispano Suiza 6HB ritkaságot választott.

A BMW Group Magyarország kiemelt támogatóként itt mutatta be a hazai közönségnek a megújult BMW 6-os sorozatot, de kiállították a 4-es sorozat Coupé és Grand Coupé modelljeit, az új 2-es Cabrio-t, valamint egy vadonatúj 5-ajtós MINI Cooper S is a balatonfüredi Vitorlás-téren ünnepelt egy 1972-es ős Mini modell „társaságában“. Számos klasszikus Rolls-Royce modell, mint a Camargue, a Silver Cloud vagy épp egy Corniche mellett a brit márka legújabb modellje egy Wraith is emelte a balatoni program fényét.

Az esemény ötletgazdája és fővédnőke Zoób Kati világhírű divattervező, aki egyedi tervezésű divatkollekcióinak bemutatásával tovább színesítette a programot.A jövőre 100 éves BMW márka számára a II.Balatonfüredi Concours d’Elegance kiváló alkalmat biztosított, hogy megmutassa a vállalat luxus és elegancia iránti elkötelezettségét valamint, hogy egy kiváló kezdeményezésben partnerséget vállalva gazdag hagyományait is ápolja Magyarországon.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER