Címkék: Közlekedési Múzeum | oldtimer | veterán autók

2014. október 22. szerda, 15:03

 

Igazi autóritkaságokat tekinthet meg a nagyközönség a Közlekedési Múzeumban október 29-én 11 órától. A kommunista vezetőknek készült szovjet ZISZ páncélozott jármű mellett, a világ egyik legritkább luxusautóját, egy Maybach Zeppelin-t is közelről vizsgálhatnak az érdeklődők.

A "Nyitott motorháztetők" program keretében a Maybach és a ZISZ autók motortere is megtekinthető, miközben szakértő restaurátor mesél a járművek érdekes műszaki megoldásairól.

Az 1934-ben gyártott Maybach Zeppelin DS 8-as luxusautót csupán néhány hónapja állította ki először a Közlekedési Múzeum. A típusból, beleszámolva az összes karosszéria változatot, kevesebb mint harminc darab készült.

A ZISZ 115-ös páncélozott luxusautót a kommunista diktatúrák vezetői kapták a Szovjetuniótól, Magyarországra így tíz darab jutott. A kiállított, hatalmas motor hajtotta járművet a Magyar Nemzeti Bank elnöke használta.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében a Közlekedési Múzeum további programokat is szervez a gyermekes családoknak. Október 28-án A gőzmozdonyok fejlődése a dualizmus korában című kiállítás tárlatvezetéssel egybekötött sétával, műtárgyakkal és modellekkel várja a látogatókat. Október 30-án, délelőtt 10 órától pedig hajóvezető szimulátort próbálhatnak ki és interaktív játékos csoportfoglalkozáson vehetnek részt a hajós élet mindennapjai iránt érdeklődő diákok. A programokra előzetes bejelentkezés nem szükséges. MTI


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER