2011. szeptember 26. hétfő, 15:36

 

Véget ért az I. Oldtimer és Youngtimer Fesztivál
Vasárnapra, a Fesztivál utolsó napjára is gondoskodtak a szervezők programokról. Délelőtt a Rolls–Royce-klub néhány tagja mutatta be autóját, mielőtt budapesti felvonulásra indultak. A délután a Volkswagen márkáé, elsősorban a Bogáré volt, a bogarasok is felsorakoztak a színpad előtt, mielőtt kirajzottak volna a Sportarénából.

 

Bogar-felvonulas

Délután adták át a közönségdíjat: a legtöbb látogató a Szörnyella de Frász autójaként megismert Panther De Ville-re voksolt. A háromnapos szavazásnál hosszabb időszak előzte meg a jótékonysági árverést, hiszen Ferjáncz Attila, az Autósport Örökös Magyar Bajnokának versenyoveralljára már a Fesztivált megelőzően, a rendezvény honlapján is licitálni lehetett. A relikvia végül 215 ezer forintért került új tulajdonosához, aki továbbajándékozza majd egy restaurátornak, aki jelenleg Ferjáncz egykori versenyautójának, egy Renault 5-ösnek a felújításán dolgozik, de mint mondta, már azért megérte, hogy kezet foghatott az élő ralilegendával. Az overallért adott összeget és a látogatók további adományait Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője vette át, a mentősök mellett a Mentőmúzeum is részesül majd az adományokból.

Ferjancz-attila-overall-aukcio
215 ezer forintért kelt el Ferjáncz Attila versenyoverallja a jótékonysági árverésen (a képen: Istenes László műsorvezető, Karaszi Zsigmond, a versenyoverall új tulajdonosa, Ferjáncz Attila, az Autósport Örökös Magyar Bajnoka, Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője)

Büszke vagyok a rendezvényre – mondta Czakó János, a Fesztivál főszervezője. Olyan járműveket sikerült elhoznunk a nagyközönségnek, amelyeket még soha nem láthattak, és az oldtimeres világban jártas szakembereknek is tudtunk újat mutatni. Az 1930-as Austro–Daimler bármilyen nemzetközi kiállításon megállná a helyét, a kormányzóvá választott Horthyt kísérő Harley–Davidson történelmi ereklye – órákig sorolhatnám tovább. Köszönettel tartozom az itthoni gyűjtőknek, hogy nem csak megmenteni segítenek ezeket a műtárgyakat, hanem a látogatók számára is megcsodálhatóvá tették őket. Már most kinéztem néhány hasonló kuriózumot, amelyet jövő évben szeretnénk bemutatni a Fesztiválon. Egész nyáron autótulajdonosokkal tárgyaltam, két órát nyaraltam összesen, mégis ez volt életem legszebb nyara, és szívesen megismételném – emlékezett Czakó az előkészületekre.



delorean-film
Delorean DMC-12 – a Vissza a jövő film egyik főszereplője

Iso-Rivolta-Fidia
Iso Rivolta Fidia: az olasz sportkocsigyártó limuzinja, amelynek sokan a nevét sem ismerik, és amelyet még kevesebben láttak élőben – eddig

Lada-Samara-kabrio
Ügyes barkácsmunkának tűnik, pedig gyári kivitel a Lada Samara kabrió változata

Korda-Gyorgy-Balazs-Klari
A hétvégi koncertek sorát a magát oldtimernek nevező Korda György és felesége, Balázs Klári fellépése zárta.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER