Címkék: Molnár Bendegúz | Oxxo | Race Star

2018. november 08. csütörtök, 19:15

 

Az egyik legnagyobb hazai autóversenyző tehetség, Molnár Bendegúz lett az OXXO Hungary Truck Racing Team versenyzője. A kétszeres EB győztes, kétszeres angol-bajnok kamionversenyző csapat és új pilótája az év hátralévő időszakát felkészüléssel és új versenykamion építésével tölti, 2019-ben pedig ismét versenybe száll a Kamion Európa-bajnokságban. 

Újabb mérföldkőhöz érkezett Magyarország egyetlen kamionversenyző csapata, az OXXO Hungary Truck Racing Team. A csapat vezetői, Tökölyi László elnök és Sárosi Brúnó csapatfőnök Molnár Bendegúzt igazolták le a csapat versenyzőjeként. A pilóta érkezésével immár 100%-osan magyar összetételű az OXXO Hungary Truck Racing Team.



- Régen vártunk erre a pillanatra, óriási öröm számunkra, hogy magyar versenyzővel folytathatjuk a működésünket. Bendegúz roppant tehetséges és ambiciózus pilóta, a magyar autósport óriási reménysége. Büszkék vagyunk rá, hogy csapatunkban folytatja karrierjét – mondta Tökölyi László, elnök.

- Szezon közben több versenyző neve is felmerült. Azért döntöttünk Bendegúz mellett, mert kimagasló tehetsége mellett olyan szellemiséget képvisel, ami egyezik a miénkkel: maximális elkötelezettség a sport és a versenyzés iránt, csapatszellem és szorgalom. Bendegúz és a csapat életében a 2018-as év a felkészülésről szól, hogy 2019-ben a Kamion Európa-bajnokságon minél eredményesebben képviseljük a nemzeti színeket, dobogó közeli helyet elérve – mondta Sárosi Brúnó, csapatfőnök.

A 20 éves Molnár Bendegúz 2016-ban a Szlovákiaringen zajló Race Star nevű tehetségkutatóban fedezte fel Burkus Egon, a GFS Racing Team tulajdonosa, aki egyben az OXXO Hungary Truck Racing Team utánpótlásprogramjának vezetője is. A fiatal tehetségeknek kiírt versenyen 100 jelölt közül Bendegúz bizonyult a legjobbnak. Fődíja egy teljes szezon volt a Swift Cup Europe sorozatban, amit a szezon végén mindössze 1 pont hátránnyal a második helyen zárt. A következő évben, 2017-ben már nem volt ellenfele: 13 futamból kilencet megnyert, hatalmas előnnyel hódította el a nemzetközi helyszíneken futó széria bajnoki címét. Az üstökösként feltűnt pilótát 2017-ben az Autósport évkönyv szerzői a 12. helyre sorolták a legjobb 50 magyar autóversenyző ranglistáján, a Formula.hu közönségszavazásán pedig az előkelő második helyre szavazták az olvasók.

- Hatalmas öröm, hogy egy ilyen nagymúltú csapatban folytathatom a versenyzői pályafutásomat. Megtiszteltetés, hogy elnyertem a csapat vezetőinek bizalmát. Célom, hogy Európa-bajnok lehessek, és ha lehetőség adódik rá, világbajnok – mondta Molnár Bendegúz.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER