Címkék: Nürburgring | Oxxo | Ryan Smith

2018. július 06. péntek, 21:44

 

Egyszerre két versenyszériában is sikeres volt a hétvégén az OXXO Hungary Truck Racing Team versenyzője. Magyarország egyetlen kamionversenyző csapatának pilótája, Ryan Smith 3 futamot nyert a hétvégén Nürburgringen az angol kamion-bajnokság itt megrendezett futamában, és pontgyűjtő helyeken végzett a német versenypályán szintén ekkor zajló Kamion Európa-bajnokságban is! 

Hatalmas, csaknem százezres tömeg látogatott el hétvégén a Nürburgringre, a németek legendás, zöld pokol névvel is illetett versenypályájára, hogy szemtanúja legyen az európai kamionsport krémjének vetélkedésére. A június 31-július 1-i versenyhétvége évtizedek óta a legnagyobb kamionünnep a kontinensen, hiszen ezen a hétvégén egyszerre tartják a FIA – Kamion Európa-bajnokság (ETRC) és a Trucks Mittelrhein Cup futamait. Utóbbi érdekessége, hogy az itt elért eredmény beleszámít az Angol Kamion-bajnokságba (BTRA).
Ahogy az az idei szezonban már megszokott, a nürburgringi futamon is két magyar érdekeltségnek szurkolhatott a közönség: a német Tankpool24 színeiben versenyző Kiss Norbinak, és Magyarország egyetlen kamionversenyző csapatának, a kétszeres EB győztes, kétszeres Angol-bajnok OXXO Hungary Truck Racing Team-nek, amely a brit Ryan Smith-szel indult.

Az OXXO pilótájának, Smith-nek szinte szusszanásnyi ideje sem maradt pihenésre a hétvégén, mert egyaránt rajthoz állt mindkét versenyeszériában. A FIA – Kamion Európa-bajnokság (ETRC) négy futamából egyet technikai probléma miatt feladni kényszerült, hármat azonban pontszerző helyen zárt. A Trucks Mittelrhein Cup 4 futamából pedig 3-at megnyert, ezzel magabiztosan megtartva első helyét az Angol kamion-bajnokságban (BTRA).

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER