Címkék: FIA Kamion Európa Bajnokság | Kiss Norbert | mercedes | Tankpool24

2016. május 26. csütörtök, 11:14

 

A hétvégén (május 28-29.) az olaszországi Misanoban folytatódik a FIA Kamion Európa Bajnokság (ETRC) idei szezonja. Kiss Norbert most először teszteli az új Tankpool24 Mercedes versenykamiont, versenykörülmények között.

A kétszeres Európa-bajnok magyar pilóta, Kiss Norbert nemrégiben a Tankpool24 Mercedes csapatához igazolt, így komoly és új kihívásokkal vágott neki a 2016-os szezonnak.

Május elején a bajnokság első versenyhétvégéjének a Red Bull Ring adott otthont, ahol a csapat régi kamionjával is értékes pontokat szerzett Norbi, a csapat tavalyi eredményeihez képest már hatalmas előre lépéssel, stabilan az első nyolcban autózott. A legjobb rajthelye egy 5. helyezés volt, míg a versenyeken a szombati napon egy 8., vasárnap két 6. helyet zsebelt be, amely várakozásokon felüli eredmény volt mindenki számára.

tankpool24-nezokkel

Norbi és új csapata nagy reményekkel érkezik a hétvégén az olaszországi Misanoba, ahol várhatóan már az új építésű kamionjával versenyezhet, ezzel nagyobb esély nyílik a top 5-be kerüléshez. Ez a versenyhétvége is a csapattal való összeszokásról, valamint az új kamion teszteléséről és fejlesztéséről szól majd.

„Az új kamion biztosan nagy előre lépés lesz, de a motor technikában még a régi fejlesztést fogjuk használni. Az idei szezon legnagyobb kihívása a motorfejlesztés lesz. Sajnos ez az amihez a legtöbb idő kell és keményen fogunk dolgozni ezen a szezon folyamán. ''- mondta Kiss Norbert.

tankpool24-proba

„Közel áll a szívemhez a versenyhelyszín, mert itt szereztem az első időmérő győzelmemet. Remélem, itt is találkozunk majd magyar szurkolókkal és mint az elmúlt években ismét tudok számukra örömet okozni.''

"Folytatjuk tovább a munkát a Tankpool24 csapattal, mivel a cél továbbra is a fejlődés és hamarosan egy dobogós hely megszerzése. Mindent megteszek azért, hogy a magyar futamon, a Hungaroringen (augusztus 27-28.) küzdeni tudjunk dobogós helyekért és futamgyőzelmekért. Számomra ez a verseny jelenti majd a legtöbbet, mivel itthon hazai pályán, hazai közönség előtt versenyzek és az egész versenyévadban ez a legfontosabb hétvége."

tankpool24-palyan


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER