Címkék: kamion | kamionverseny | Kiss Norbi | Oxxo Racing

2015. augusztus 31. hétfő, 13:36

 

Augusztus utolsó hétvégéjén véget ért a nyári szünet a Kamion Európa-bajnokság számára is, a mezőny a 25 év után az újra megrendezésre kerülő magyarországi, hungaroringi verseny előtt egy héttel Csehországba, Mostba látogatott.

A tabellát magasan vezető regnáló Európa-bajnok, Kiss Norbert már a szabadedzéseken megmutatta, bár két hónap szünet volt a naptárban, semmi nem változott az erőviszonyok tekintetében, ő továbbra is uralja a mezőnyt. Ennek megfelelően szombat reggel több tized másodperc előnnyel megszerezte a Pole pozíciót, majd magabiztos rajt-cél győzelmet aratott Hahn és Lacko előtt.



A szombati második futamon a fordított rajtsorrend miatt (az első futamon beérkező első nyolc pilótát megfordítják, így az első a nyolcadik, a második a hetedik helyről rajtol, és így tovább) a nyolcadik helyről rajtolt el a jövő héten hazai pályán versenyző magyar pilóta, és nagy csatákban olyan versenyzőkkel, akiket legendásan nehéz megelőzni, mint Frankie vagy Reinert egészen a negyedik helyig jött előre.

Szombati összefoglaló


Vasárnap reggelre Jochen Hahn akkorát gyorsult egy körön, hogy megnyerte Norbi előtt az időmérőt. Az első futamon mindketten jól rajtoltak, s bár ott már Norbi volt a gyorsabb, nem tudott átlépni német ellenfelén, így az élen maradt a Jochen Hahn-Kiss Norbi-Antonio Albacete sorrend.

A Hungaroring előtti utolsó futamon a hetedik helyről a negyedikig jött előre Norbi, ahol ismét Hahn autózott előtte, most sem talált fogást rajta a regnáló Európa-bajnok, ráadásul óvni kellett a versenykamiont a hazai futamra, ezért a biztos negyedik helyen - ami 10 pontot ér - intette le a kockás zászló Norbit.

Vasárnapi összefoglaló

Ezen a hétvégén is Kiss Norbi szerezte a legtöbb pontot a mezőnyben, tovább növelte előnyét a tabella élén, a csapat pedig már úton is van hazafelé, ahol 25 év után ismét Kamion Európa-bajnoki futamot rendeznek, szeptember 5-6-án a Hungaroringen, ahová nagyon sok szeretettel várunk mindenkit!!!Jegyvásárlás és minden további információ a kissnorbi.com oldalon!
Sárosi Brúnó

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER