Címkék: kamion | karambol | USA | verseny

2015. július 23. csütörtök, 11:27

 

Betonoszlopnak csapódott az amerikai ChampTruck World Series idei ötödik állomáshelyén, a Gateway Motorsports Parkban, Szabó Krisztián, aki szerencsére épségben megúszta a balesetet. A korábbi Autocross Európa-bajnok, aki idén a Rallycross Euróapa-bajnokságban és az Amerikai Kamion Bajnokságban is rajthoz áll, saját hibáján kívül csúszott neki több mint 100 km/órás tempóval a pálya szélét övező betonoszlopoknak.

„A hétvége negyedik versenyén történt az eset. Én az ideális íven fordultam, amikor a mögöttem haladó versenyző hibázott és meglökte a kamionomat, megforgatott és lecsúsztam a pályáról. Hiába próbáltam korrigálni, a vizes füvön nemhogy lassult volna, inkább még gyorsult az 5,5 tonnás Volvo kamion. Egy pillanatra megijedtem, mert, bár szemből kaptam el a betonelemeket, úgy tűnt a kamion felborul. Épp a holtpontról zuhant vissza a kerekeire.” – mondta el a 23 éves pilóta, akinek a versenygépe versenyzésre alkalmatlanná vált.



„Kilyukadt a hűtő, az első futómű hátrébb csúszott, majdnem kiszakadt és persze az összes műanyag elem letört a kamion elejéről.” – folytatta Krisztián, aki a baleset ellenére is el tudott indulni az utolsó futamon, mert az egyik versenytársa, hihetetlen gesztust gyakorolva, kölcsönadta neki a saját versenygépét.

„Egyetlen másik csapat vagy pilóta sem utazik 12 órát egy repülőgéppel csak azért, hogy segítsen növelni a bajnokság létszámát és tenni annak népszerűsítése érdekében, ezért biztos vagyok benne, hogy nála jobban senkit nem illet meg ez a pilótaülés. Örömmel mondtam le a javára az indulás jogáról, ahogyan korábban ezt ő is megtette egy másik versenyző javára, amikor neki a rallycross Eb-n volt kötelezettsége” – indokolta a nemes gesztust Mike Ryan.

Szabó Krisztián a teljesen ismeretlen kamionnal is a 2. helyet szerezte meg, a saját Volvojával pedig még a baleset előtt egy 1. egy 2. és egy 5. helyet szerzett.


Videó a karambolról


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER