Címkék: Kamion Európa-bajnokság | Kiss Norbert

2015. április 27. hétfő, 09:27

 

Pole pozíció és két futamgyőzelem Valenciában - Kiss Norbi már az első hétvége után vezeti a Kamion Európa-bajnokságot!

 

 


Április utolsó hétvégéjén Valenciában került sor az FIA Kamion Európa-bajnokság szezonnyitó versenyhétvégéjére.

A regnáló Európa-bajnok, Kiss Norbert Ftulusához méltóan kezdte a hétvégét, mindhárom edzést magabiztosan nyerte meg. Az időmérőn aztán a technika beleszólt vezetésébe, így "csupán" a második helyről rajtolhatoK a magyar pilóta.

kiss-norbi-kamion

Hatalmas csatában második hely
A futam elején rögtön támadta az élen haladó Jochen Hahnt, akinek leszakadt a bal hátsó sárvédője, ami nekirepült Norbi szélvédőjének, azonnal pepókhálósítva azt, ráadásul a kamion hátulja elkezdtett rakoncátlakdoni, így Európa-bajnok pilótánknak hatalmasat kellett csatáznia, hogy megőrizze második helyét, Adam Lackó ugyanis támadta őt, gyorsabb is volt Norbinál, egyszer be is szúrt neki, de visszaverte a támadást Norbi, így felállhatott a dobogó második fokára.

A két futam között kb. fél órában Forma1-es időket megszégyenítve dolgozoK a csapat a kamionon, szélvédő és kerékcsere, új beállítások, sérülések javítása - mindezek után mi voltunk az elsők, akik felálltak a rajtrácsra.

Győzelem a második futamon
A délutáni futamon a fordított rajtrács miatt a hetedik helyről rajtolt Norbi, s ne feledjük az idei év legnagyobb változását, mostantól a második futamon ugyanannyi pontot osztanak az első 10 beérkezőnek, mint az első futamon. Ez azt jelenti, hogy nagyon fontos itt is minél előrébb végezni, hiszen rengeteg pontot lehet szerezni, s hogy ez volt e az oka vagy sem, az elmúlt két év legizgalmasabb futamát, csatáját hozta a szombaF második futam.

Norbi nem tétlenkedett, a második kanyarban már a negyedik helyen autózott, majd hamarosan a harmadik helyért előzte meg Hahnt, és elkezdte támadni Reinert-ot. Hamar meg is előzte a német pilótát, aki a következő kanyarban három kamion távolságról esett be mellénk , de Norbi - ismerve Reinertot - számított erre, és inkább a kavicságy felé menekült, így ugyan visszaesett a harmadik helyre, viszont megúszta, hogy végleg kilökjék a pályáról.

kissnorbi-kamion

A futam fele még hátra volt, Hahn kamionja elkezdett vizet lövellni maga mögé - Norbi szélvédőjére -, de így is sikerült őt átlépni, Norbi onnantól pedig óvatosan közelített Reinertra, és egy alkalmas pillanatban - ugyanabban a kanyarban, mint elsőre - beszúrt neki és megelőzte, majd gyorsan levédte a következő ívet, és elkezdett elnyúlni üldözőjétől. A kockás zászló már biztos előnnyel intette le Norbit, aki ezzel az óriási versenyzéssel átvette a vezetést a tabellán, idei első napján kétszer is a dobogóra állhatott, és Valenciában már szombaton felcsendült a Magyar Himnusz!

Rajt-cél győzelem
Vasárnap reggel megnyerte az időmérőt Kiss Norbi, és az első futamon egy magabiztos rajt-cél győzelmet aratott.

A második futamon a fordított rajtrács miatt a nyolcadik helyről rajtolt a hatszoros magyar bajnok pilóta, de már az első kör végére feljött a negyedik helyre Jochen Hahn mögé. Az élen Albacete, mögötte Vrsecky, Hahn, Norbi és Lackó haladtak, mindenki támadt és védekezett is egyben, de előzni csak Hahn-nak sikerült. Norbi hiába volt gyorsabb Vrseckynél, a cseh pilóta remekül védekezett, pilótánk pedig nem ment bele kockázatos előzésbe, hiszen az új pontszabály miatt sokat ért számára a negyedik hely is. A sorrend végül nem változott, Albace, Hahn, Vrsecky, Norbi és Lacko egymás sarkát taposva haladtak át a kockás zászló alatt.

Az OXXO Energy Truck Race Team remekül kezdte a szezont, az Európa-bajnokság címvédője, Kiss Norbi két győzelem mellett egy második és egy negyedik helyet szerzett a hétvégén megrendezeK négy futamon, így a bajnokság élén távozik Valenciából, előnye 14 pont Hahnnal, 18 pedig Lackoval szemben.

A csapat rögtön útnak indul hazafelé, hiszen május elsején Kiss Norbi a Nagy Futam keretében Budapest utcáin fog dübörögni Európa-bajnok versenykamionjával.

kiss-norbi

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER