Címkék: Abu Dhabi | Forma 1 | Hamilton | mercedes

2019. december 02. hétfő, 18:21

 

Az immár hatszoros világbajnok Lewis Hamilton nyerte a Forma-1-es sorozat idényzáró futamát, a vasárnapi Abu-Dzabi Nagydíjat. A 34 éves pilótának ez volt az idei 11., egyben pályafutása 84. futamgyőzelme, melyet F1-es karrierje 250. nagydíján aratott.

 

Hamilton mögött Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője ért célba másodikként, míg a dobogó alsó fokára Charles Leclerc, a Ferrari monacói pilótája állhatott fel. A motorcsere miatt az utolsó rajtkockából startoló finn Valtteri Bottas (Mercedes) negyedik lett, a négyszeres vb-győztes német Sebastian Vettel (Ferrari) pedig ötödik hellyel zárta az idei szezont.




A rajtot az első sorokból indulók egyformán jól kapták el, Hamiltonnak sikerült elsőként elfordulnia az első kanyarban, mögötte Verstappen, Leclerc, Vettel sorrendben száguldottak a többiek, Leclerc azonban néhány kanyarral később megelőzte Verstappent és feljött másodiknak.

A folytatásban Hamilton magabiztosan építette ki az előnyét Leclerc előtt, miközben a 20.pozícióból startoló Bottas nagy felzárkózásba kezdett, a 15. körben már ötödik volt.

A kerékcserék után az első három pozícióban maradt a Hamilton, Leclerc, Verstappen sorrend, ám a holland versenyző nem sokkal később utolérte a monacói pilótát, és bár a csapatrádión folyamatosan a versenyautó nem megfelelő teljesítményére panaszkodott, első próbálkozásra megelőzte Leclerc-t.
 Néhány körrel később mind Leclerc, mind pedig Vettel kint járt a boxban, előbbi harmadikként, utóbbi hatodikként tért vissza a pályára.

A hajrában Hamilton sikerét semmi nem veszélyeztette, mögötte Verstappen és Leclerc is gond nélkül vitte célba az autóját. Bottas kiváló versenyt futva és nagyszerűen felzárkózva negyedikként ért célba, míg Vettel másfél körrel a leintés előtt kaparintotta meg az ötödik helyet a thaiföldi Alexander Albon (Red Bull) megelőzésével. MTI

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER