Címkék: Forma 1 | mercedes | Mexikói Nagydíj

2015. november 02. hétfő, 12:01

 

Nico Rosberg, a Mercedes német pilótája nyerte a vasárnapi Forma-1-es Mexikói Nagydíjat a harmadik világbajnoki címét egy héttel ezelőtt bebiztosító csapattársa, a brit Lewis Hamilton előtt.

 

A 30 éves Rosbergnek ez volt az idei negyedik, pályafutása során pedig 12. futamgyőzelme, s visszavette az összetett pontverseny második helyét honfitársától, az ezúttal pont nélkül záró Sebastian Vetteltől (Ferrari).

A harmadik helyen Valtteri Bottas, a Williams finn pilótája fejezte be az F1-es versenynaptárba 23 év után visszatérő mexikóvárosi viadalt.

A rajtot Rosberg és Hamilton is jól kapta el, előbbi megtartotta a vezető pozíciót a hosszú célegyenes utáni első kanyarban, a harmadik helyről startoló Vettel azonban ütközött Daniel Ricciardóval (Red Bull), defektet kapott, s szinte a mezőny végére csúszott vissza.

Az első kör végén így Rosberg, Hamilton, Danyiil Kvjat (Red Bull) volt a dobogós helyeken száguldók sorrendje. Utóbbi a 22. körben letudta a kerékcseréjét, Rosberg a 27., Hamilton a 29. körben járt a boxban, s a sorrend ezt követően sem változott, előzésekre és párharcokra csak a középmezőnyben került sor.

A hajrához közeledve az eredeti, egy boxkiállást tartalmazó taktikát felülírva a csapat újabb kerékcserére hívta Rosberget és Hamiltont, s bár utóbbi a mérnökével folytatott rádiós párbeszéd során értetlenkedett emiatt, mindkét versenyző megkapta az új gumikat.

Az utolsó 20 kör Vettel balesetével, s az emiatt a pályára küldött biztonsági autóval kezdődött meg, a Safety Car megjelenésével többen a boxba álltak új gumikért. Vettelnek ezzel a kieséssel megszakadt a sorozata, az idény eddigi 16 futamából ugyanis mindet befejezte, a mezőnyből egyedüliként.

A biztonsági autó 15 körrel a leintés előtt engedte útjára a mezőnyt, s az újraindításnál Rosberg az élen maradt, Kvjat azonban elveszítette a harmadik helyet, a finn Valtteri Bottas (Williams) az első adandó alkalommal megelőzte.
Hamilton az utolsó körökre nagyon közel került Rosberghez, de megelőzni nem tudta.
A vb két hét múlva, Brazíliában folytatódik az idény utolsó előtti versenyével. MTI

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER