Címkék: 2017 | drift | július | Máriapócs | Rabócsiring

2017. július 03. hétfő, 21:18

 

2017. július 15-én és 16-án megrendezésre kerül nem csak Máriapócs, hanem Magyarország első EBISU DRIFT MATSURI-ja, ahol egyetlen szabály lesz csak, még pedig az, hogy nincs szabály. Ezen a versenyen mindenki úgy driftel majd a Rabócsiring hívogató aszfaltcsíkján, ahogy csak kedve tartja. De ne rohanjunk ennyire előre, hiszen előtte még vár egy komoly megmérettetés a magyar pilótákra.

 

A Drift Matsuri előtt egy héttel ugyanis felkerekedik a magyar drift mezőny krémje, hogy a 2017. július 7-én és 8-án megrendezésre kerülő lengyel profi driftbajnokság következő, keilcei fordulóján megráncigálja a lengyel versenyzők bajuszát, ahol a bajnok évek óta az a Pawel Trela, akihez fogható drift pilóta nagyon kevés van. A helyszín teljesen új lesz a magyar drift mezőnynek, de ez reméljük nem lesz akadály fiainknak, hogy odaérjenek a dobogóra. Igaz jó néhány magyar drift ikon szögre akasztotta az utóbbi években a sisakot, de itt vannak az új reménységek, mint Ámon Olivér vagy Molnár András, akik sok-sok borsot törhetnek a lengyel pilóták orra alá.

A lengyelországi futamot követően pedig tárt karokkal várják majd a magyar pilótákat Máriapócson, ahol végre kiengedhetik a fáradt gőzt. Természetesen megrendezésre kerül a normál keretek között zajló drift verseny is, ahol pro és pro2 kategóriában állhatnak majd a pilóták rajthoz.



A hétvége hangulatát tovább fokozva idén is megrendezésre kerül a Lada körverseny, melyre 60 pilóta nevezett, és lesz a sokak által várt Ladaracing All Star Gála drift verseny is, ahol a keleti blokk imádott autóinak sofőrjei fogják majd a fizika törvényeit is felülírva szögre rakni ezeket a nem mai vasakat. Fantasztikus látvány, ahogy nagyapáink, apáink autói a múlt ikonjaiként csillogva pihennek a depóban, majd ezt követően őrült tempóban fűzik velük végig a nem túl könnyű RabócsiRinget.

A hétvége csúcspontjaként pedig elérkezik majd a várva-várt szabálymentes DRIFT MATSURI verseny, ahol a versenyzőknek az alábbi képletet kell majd megoldaniuk:

100% = (Összkép 15% + Szög 15% + Ív 15% +Sebesség 5%) x2

x2 = Bármit is tesz a pilóta, azt meg kell ismételnie, csak így jár a maximális 100 pont. Nem elég egyszer őrültnek lenni… Nulla pont jár annak, aki két vagy több kerékkel elhagyja a pályát, kiegyenesedik, megáll – DriftBasic 1.0.

A pilóták ebben a különleges és egyedi versenyben szabadon választhatják meg azt a nyomvonalat, amin driftelni szeretnének, az érintési pontokat és zónákat is. A legjobbnak járó díj mellett a bírók külön értékelik majd a legnagyobb füsttel haladót, a háttal beesést és a legnagyobb bevállalást is. Ez lesz az igazi „ereszd-el-a-hajam”.



Ez a máriapócsi hétvége sem múlhat el a szombat esti party nélkül, ahol a Ladás fiúk és a driftesek krémje együtt mulat majd az éjszakai tuningos barátokkal és együtt tombolnak majd veled. 21:00 órától fellép Miss Bee Bestiák és Sipos F. Tamás, 22:00 órától pedig a DJ-k veszik át a színpadot  topless táncosok gyűrűjében egészen vasárnap 04:00-ig.

Egy jegy áráért:
•       SOUND TRACK DJ. PARÁDÉ
•       PRO-AM DRIFT VERSENY
•       DRIFT MATSURI LÁTVÁNY VERSENY
•       LADA KÖRVERSENY
•       LADARACING ALL START GÁLA DRIFT VERSENY

BELÉPŐDÍJAK
 
2017.07.15. Szombat
Felnőtt: 2.000,- Ft
Gyerekjegy: 1.500,- Ft
 
2017.07.16. Vasárnap
Felnőtt: 3.000,- Ft
Gyerekjegy: 1.500,- Ft
 
Kétnapos
Felnőtt: 4.000,- Ft
Gyerekjegy: 2.000,- Ft
 
Gyerekjegy: 3-12 éves korig
3 év alatt a belépés ingyenes
 
Parkolójegy: 400,- Ft/nap


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER