Címkék: Magyar Profi Drift Bajnokság | Rabócsiring

2016. április 28. csütörtök, 07:19

 

A Magyar Profi Drift Bajnokság I. fordulója ismét rengeteg izgalmat hozott nemcsak a nézők, hanem a versenyzők számára is. Egy kicsit összefogtak az elemek a pilótákkal szemben, hiszen megviccelt mindenkit az időjárás, mókázott párszor a technika ördöge is és mindehhez még ott volt a Rabócsiring híres fala, ami valamiért mágnesként vonzotta az autókat.

Az edzésnap ragyogó napsütést és szinte nyárias meleget, a verseny napja pedig télies hideget hozott. A fal mágnesességét azonban mindez nem befolyásolta egy percre sem; a fal nem válogatott a kategóriák között sem, bárki áldozatául eshetett. Magyar Tomi kezdte a sort dízel Mercijével, majd közelebbről megvizsgálta a falat Nagy Endre jó öreg E30-asával, Ládi Attila Drift Monkey Suprájával, sőt, az egész nap szerelő, majd hihetetlen formában versenyző Márton Zoltán Lakyboy is.

drifting-2016-1-106

Béres Szabolcs, a 10. születésnapját ünneplő Drifting.hu atyja úgy gondolta, hogy az idei évtől nem csak a profi pilóták vívnak egymással páros csatákat, hanem a Pro2 kategória versenyzői is. Így a pilóták folyamatosan fejlődhetnek, és az egymástól centiméterekre haladó autók látványa hihetetlen látványt és hangulatot ígér majd a nézők számára is.

A Pro2 kategória pilótái nem okoztak csalódást. Fantasztikus formában versenyzett Kiss Patrik, aki ezzel a negyedik helyen zárt a hétvégén. Nagyon kemény, profikat meghazudtoló szinten küzdött meg Zamecz Norbert Bauer Bencével a Top4-ben, majd a döntő futamban Bócsik Oszkárral. Megmutatták a fiúk, hogy mit jelent igazán az a kifejezés, hogy „kilincs a kilincsen”.

drifting-2016-1-153

Zamecz Norbi így nyilatkozott a futam után: "Nagyon tartottam a faltól, bár Nagy Robi próbált felkészíteni erre. Ilyen pályán, ahol döntött ívű kanyarok is vannak még sohasem mentem. Nagyon nehéz nap volt, nagyon komoly csatákat vívtam Bauer Bencével és Bócsik Oszkárra is. Nagyon élveztem."

A Pro2 kategória sorrendje végül így alakult az I. fordulóban:

1. Zamecz Norbert
2. Bócsik Oszkár
3. Bauer Bence

A Pro2 kategória versenyzői feladták a leckét a profiknak; nekik is meg kellett mutatniuk, hogy mit tudnak, milyen az, amikor elgurul náluk a gyógyszer. A Top16-ból apróbb rontások és hibák miatt nem jutott tovább Énekes Árpád a brutál erős Mustangjával, Hutter Ferenc, Gabriel Koczkas és a falnak csúszó Ládi Attila sem.

drifting-2016-1-256

A Top8-ba jutott pilóták közül először Temesvári Péter küzdött meg Roman Kolesarral, amelyben minimális pontkülönbséggel maradt csak alul. Őket követte a dízel-benzin párbaj Magyar Tomi és Márton Zoltán főszereplésével, amelyből a rutinosabb pilóta, Lakyboy került ki győztesen.

A Top4-be a Cselőtei Csabát legyőző, egész hétvégén hihetetlen formában versenyző Bimbó József, és az Audival induló Tóth Bencét kiütő Ámon Olivér került Roman Kolesar és Márton Zoltán Lakyboy kihívójaként. A döntő futamok sajnos nem úgy alakultak, ahogy azt szerettük volna. Márton Zoltán Lakyboy a motor meghibásodása miatt beleállt a falba, míg Ámon Olivér Mercedeszével fúródott a gumik közé, ugyancsak műszaki hiba miatt. Szerencsére a pilótáknak nem lett komolyabb bajuk, csak a szívük fáj az összetört autók láttán, a kihagyott csatára gondolva.

A Pro kategória sorrendje végül így alakult az I. fordulóban:

1. Roman Kolesar
2. Ámon Olivér
3. Bimbó József

Hasonlóan izgalmas csatákat ígér mindenkinek a Magyar Profi Drift Bajnokság következő rabócsiringi futama is július 10-én, vagy akár a Trackwood drift fesztivál is, ahol a magyar pilóták összemérhetik tudásukat Európa és a világ legjobbjaival.

drifting-2016-1-best-056


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER