Címkék: drift

2015. szeptember 23. szerda, 09:08

 

A hétvégén a spanyolországi Valenciában csaptak össze egymással Európa legjobb driftesei a 2015-ös King of Europe sorozat hatodik, dupla futamos állomásán. A háromszoros Európa-bajnok Kerényi Ádám nem tudta folytatni győzelmi sorozatát, miután szombaton a nyolc között, míg vasárnap már a 16 közé jutásért kiesett a versenyből. Noha összetettben nőtt a Tomracing Motorsport versenyzőjének hátránya, a duplapontos, Slovakiaringen rendezendő utolsó versenyen még összejöhet számára a történelmi címvédés.

Noha ez az idény nem indult túl szerencsésen Kerényi Ádám számára, az előző két versenyen – a brit Lydden Hill-ben és hazai pályán, Tökölön – azonban a Tomracing Motorsport versenyzője két futamgyőzelemmel hozta vissza a reményt arra, hogy a sportág történetében először regnáló Európa-bajnokként megvédje a címét.




Az elmúlt hétvégén újra fordult a kocka, és Valenciában nem sikerült folytatni a győzelmi sorozatát. A háromszoros Európa-bajnok jól kezdett szombaton, hiszen az első helyen kvalifikálta magát a csatákra, és egészen a negyeddöntőkig menetelt. Ekkor sem az ellenfél jelentette számára a leküzdhetetlen akadályt, hanem az, hogy egy technikai gond miatt menet közben leállt az autója, és ezt a bírák nem díjazták. Vasárnap sem alakult szerencsésebben, sőt a technikai gondoktól nehezítve ekkor már a legjobb 16 közé jutásért is alulmaradt az előző nap már legyőzött ellenfelével szemben. Noha most nőtt a lemaradása összetettben a Tomracing Motorsport versenyzőjének, az utolsó futamon még mindig összejöhet számára a történelmi címvédés, hiszen a Slovakiaringen dupla pontokért hajtanak majd a pilóták.
 
„A szombati napon még bizakodók voltunk, sikerült megnyerni a kvalifikációt, aminek nagyon örültünk. Azonban az autó megmakacsolta magát, és teljesen váratlanul menet közben leállt, majd újraindult, egy körön belül akár kétszer is. Gyors reakcióval igyekeztem korrigálni, de sajnos a legjobb nyolc között ez már akkora hibákhoz vezetett, amit nem néztek el a bírók, így kiestem. A vasárnapi kvalifikáción is rendszeresen leállt az autó, ráadásul a féltengelycsuklóm is eltört, ezért hiába próbáltam kézifékkel korrigálni, elől menőként ismét leállt az autó, így kikaptam 7-3-ra. Hátul hiába mentem 6-4-et, már nem volt elég a visszahívásra. Nem véletlenül mondtam, hogyha itt valamilyen technikai gondunk akad, egyszerűen nem lesz idő másnapra ezt orvosolni. Sajnos beigazolódott a félelmem… Persze nincs még veszve semmi, de az utolsó, duplapontos Slovakiaringen rendezendő versenyig mindenképpen meg kell oldani a féltengely problémát, a programban meg kell találni a hibát, ami miatt letilt az autó. Ráadásul egy kisebb baleset miatt, amikor belém jöttek, még lakatolni is kell az autót” – jelentette ki Kerényi Ádám, akinek egy fordulóval a vége előtt 91 pont a hátránya az elsőhöz képest.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER