Címkék: drift | Máriapócs | Trackwood

2014. augusztus 13. szerda, 09:03

 

Magyarországon mára már fogalommá vált drift verseny, neve hallatán nem csak kis hazánkban, hanem egész Európában felkapják a fejüket azok, akik imádják ezt a sportot. Ez a verseny nem más, mint a Trackwood, mely évről-évre egyre több nézőt és versenyzőt vonz a máriapócsi katlanba.

 

2014. augusztus 22-én és 23-án ismét Máriapócs lesz a Drift Mennyország székhelye, hiszen három kategória legjobb pilótái állnak majd rajthoz, hogy füstbe borítsák a pályát és az ellenfél szélvédőjét, hogy a másik pilóta csak a tudására és legfőképp a szerencséjére hagyatkozhasson a legkeményebb és legvadabb csaták során. Egy hétvégén, egy pályán láthatod a legjobb Street kategóriában, a Pro kategóriában és az EEDC keretein belül induló versenyzőket. A Street pilóták számára a megmérettetés a kis nyomvonalon zajlik majd és csak olyan autókkal indulhatnak, melyben nincs se turbó, se kompresszor, se nitro – csak egy ügyes kezű pilóta.



A hétvége királyai most nem csak a Pro, valamint a City Drift Challange Pro Series legjobb magyar pilótái lesznek, hanem a hazánkba látogató Eastern European Drift Championship (EEDC) legjobbjai, akik múlt évben bebizonyították, hogy nem félnek se a magyaroktól, sem a sebességtől. Közel 140 km/h tempóval estek be az első kanyarba és küzdöttek meg a fizika törvényeivel.

Már több olyan külföldi pilóta nevezett a versenyre, akik neve biztos garancia arra, hogy senki nem távozik a versenyről izgalmak és felejthetetlen élmények nélkül. Úgy vélem elég, ha mindössze három nevet kiragadok közülük: Pawel Trela, Alex Golovnya és Dmitriy Illyuk… Ez a három pilóta már elég lenne ahhoz, hogy pár hétig mindenki róluk álmodjon füstös, mesés köröket. A Trackwood szervezői természetesen nem érik be velük, itt lesznek a legjobbak az EEDC és a magyar bajnokság indulói közül.

A pénteki nap az edzésé lesz, egész nap tréningeznek majd a legjobb magyar és külföldi pilóták. Annak érdekében, hogy ne csak a szerencse, hanem az égiek is velük legyenek a szombati versenyek folyamán, pénteken este felvonulnak a városban, majd japán szokások alapján az atya megáldja a versenyzőket és autóikat. Minden évben fantasztikus élmény a templom előtt felsorakozó versenyzők és drift autók látványa.



A szombat délelőtti edzések már biztosan a délutáni és esti futam lázában folynak majd. A magyar pilóták versenyei street és pro kategóriában a délután folyamán, míg az EEDC bajnokság futama már az éjszakába nyúlóan kerül megrendezésre. Hihetetlen és örök élmény minden egyes éjszakai párbaj mindenki számára, hiszen nem elég, hogy a pilóták őrült tempóban és szögekben próbálják lekövetni a másik mozgását, hanem még az éj sötétjével is meg kell birkózniuk.

Adott így egy reflektorokkal bevilágított tempós pálya, fantasztikus pilóták, kellemes hűvös nyári éjjel. Az év versenye lesz ismét, hiszen mára a Trackwood már nem egyszerűen egy név, a Trackwood mára már fogalom.
Kisvarga Gyula

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER