2013. július 01. hétfő, 15:08

 

Szabó Szilárd „Édesapa” Turán Fricitől kért tanácsot a július 6-án és 7-én Máriapócson megrendezésre kerülő Kihívás napjára.

Magyarország legjobb drift pilótái a Hell Energy Magyar Profi Drift Bajnokság következő fordulójában a RabócsiRingen ismét összemérik tudásukat. Megküzdenek egymással a „hagyományos” drift verseny keretei között, majd érdekességképp megvívhatnak azzal a versenytársukkal, akivel már nagyon régóta szeretnék összemérni tudásukat.

turan-frici-drift


Szilárd komoly csata előtt áll, hiszen E500-as Mercedesével egy Ladával rajthoz álló görög fiú, Xenikos Nassos ellen indul majd harcba. Többek között e csata kapcsán beszélgetett Szilárd Turán Fricivel a gumikról: „Szilárddal egyeztettünk az általuk használt gumik szélességéről és a hozzájuk tartozó nyomásértékekről. Épp azt nézegettük, hogy melyik gumi milyen módon kopik, mennyire terhelődnek a külső, belső oldalak, és hogy mennyire lehet ezt futómű-beállítással és különböző nyomásértékekkel kiküszöbölni.”

Mint kiderült Turán Fricitől sem áll távol a drift, sőt... „A drift szerintem egy nagyon látványos sport, egy gyors ütemben fejlődő sportág. Nagyon sok előnye van, ami a ralihoz képest vonzóvá teszi. Kisebb büdzséből gazdálkodó sportolónak kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy belekóstolhasson az autósportba és rendezett, szabályozott körülmények között, zárt pályán autózhasson határon. Tőlem sem áll messze a drift, egyszer nagyon szívesen kipróbálnám.”

grozi-nissan-hell


Ha Fricit nem is, sok-sok profi pilótát és rengeteg Lada-fun lesz látható a máriapócsi "arénában". Már július 6-án szombaton is érdemes ellátogatni Máriapócsra, hiszen az esti órákban zajlanak majd a Lada körversenyek és a drift street kategória döntői. Este 20 órától pedig indul a parti Dj-kel és sok-sok zenével.

kihivas-napja-2013


Július 7-én vasárnap pedig fantasztikus környezetben megrendezett profi drift versenyt, sok-sok kihívásos futamot, Ladaracing-all-star-drift gálát, Lada szépségversenyt és drift taxit.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER