2013. május 22. szerda, 14:42

 

A Hell Energy Magyar Profi Drift Bajnokság II. fordulójának versenyére több ezer néző látogatott ki a máriapócsi Rabócsiringre.

A legjobb nyolc közé kerülésért az első csata a jól bevált Sierrával versenyző Zentai Attila és Temesvári Péter között zajlott. Zentai Attilának jobban feküdt a pálya, így ő jutott tovább a legjobb nyolc közé. A délután második harcát az S14-gyel érkező Grózinger Zsolti és terepmintás BMW-kel induló Porkoláb Péter vívta.

drift-punkosd

Az erős nyomást a következő összecsapásban Sándor Ádám sem bírta, akit E500-ával Szabó Szilárd „Édesapa” oly módon megszorongatott, hogy a csatának az első kanyar gumifala vetett véget. A következő csata Szántó Niki és Smidéliusz Bálint között folyt, de Niki nagyobb szögeket vállalva jutott tovább a legjobb négy közé.
Zalabai Zsolt és Szili Krisztián harcát is egy beforgás zárta rövidre. Szántó Niki és Tóth „Alapos” Géza közötti csatánál a bírák többször nem engedték el a futamot a túl nagy távolság miatt. Az éles harcban már Niki bizonyult jobbnak. A holland pilóta, Jasper Spaan és a Zalabai Zsolt futamában Zsolt jutott tovább.

Szabó Szilárd édesapa imádja a lengyel drift versenyeket, így örült, hogy következő ellenfélként a lengyel pilótát, Jan Strażyńskit kapta. Keményen harcoltak a fiúk, a lengyel pilóta végig szorosan követte Szilárdot, a legjobb négy közé a lengyel fiú került. Grózinger Zsolti következő legyőzöttje Zentai Attila volt. Szántó Nikinek a lengyel fiúval kellett megküzdenie a döntőbe kerülésért, mely sikerül is neki.

Grózinger Zsoltinak a döntőbe kerülésért Jasper Spaant kellett legyűrnie. Jasper a V8-as motoros Corollával fantasztikusan versenyzett egész nap. A döntő csata sajnos elmaradt Szántó Nikolett és Grózinger Zsolti között, a bemelegítő körben az S14 ékszíja megadta magát. A technikai szabályzat szerint a bemelegítő kör megkezdését követően már nem lehet szerelni, így Zsolti feladni kényszerült a versenyt.

dijkioszto

A Hell Energy Magyar Profi Drift Bajnokság II. fordulójának dobogósorrendje:
1.    Szántó Nikolett
2.    Grózinger Zsolt
3.    Jasper Spaan

A máriapócsi futam díjátadóját követően mindkét fiú a győztest, dícsérte Nikit.
Jasper Spaan: „Niki egy nagyon kiegyensúlyozott, profi drifter, de minden magyar pilóta rettenetesen kemény ellenfél már.”
Grózinger Zsolt: „Niki nagyon pontosan ment mind tegnap, mind a mai nap folyamán, így szerettem volna megküzdeni vele.”
Szántó Nikolett így nyilatkozott a díjak átvétele után: „Megéreztem, hogy dobogón fogok állni és azt is éreztem, hogy Grózinger Zsoltival lesz futamom. A top4-be kerülés után éreztem, hogy enyém lehet ez a nap.”

Legközelebbi drift verseny a Kihívás napja. 2013. július 6-7-én Máriapócs RabócsiRing.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER