2013. november 07. csütörtök, 17:30

 

Idén november 7-9-e között lehet megtekinteni az Automotive Hungary és Autótechnika kiállítást – mely a régióban egyedülálló - a Hungexpo területén (Budapest XIV. Albertirsai út) lévő G és F pavilonokban. Az Automotive Hungary Nemzetközi Járműipari Beszállítói Szakkiállítás. Kísérőprogramok között állásbörzét tartanak, ismertetnek Járműipari Életpályamodelleket, s megtekinthetők az Egyetemek utcájában a műszaki iskolák. Az Autótechnika rendezvényen bemutatkoznak a hazai járműfenntartóipar beszállítói, eszköz- és szolgáltatás ellátói.

autotechnika-kiallitas-2013

A Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkársága védnökséget vállalt a rendezvény fölött, az ünnepélyes megnyitón Ganczer Gábor Hungexpo Zrt. Vezérigazgató köszöntő és bevezető szavai után Szíjjártó Péter államtitkár foglalta össze a járműipar magyarországi helyzetét és jelentőségét.


















A szakkiállításon a magyarországi autógyártók mellett Suzuki, Mercedes, Audi mellett a fő kiállítók között van az Opel szentgotthárdi motorgyára. A szakmai bemutatón nyomon követhetőek a jelen autóipari trendek, megismerhetőek az ipari elektronika, a járműipari informatika, az automatizálás, a design-tervezés, a szerszám- és alkatrészgyártás, a logisztika, a szakmai szervezetek képviselői.








Suzuki SX4 S-Cross taxira fóliázva


Toyota Prius Plug-in Hybrid


Programok:

A G pavilon nagyszínpadán félórás előadások hallgathatók meg. A nyitónapon az Üzlet volt a központi téma Magyarország a térség járműipari központja címmel, pénteken a Tudományt járják körbe a Magyarországi Járműfejlesztők I. Országos Konferenciáján Innováció és fejlődés, illetve Környezetvédelem, Energetika, Mobilitás és Biztonság témakörében. Szombaton a Karrier lehetőségeket járják körbe.
A G pavilon Fórum színpadán kiállítói előadásokat kísérhetnek figyelemmel a látogatók.

Az F pavilonban autótechnikai témákban hallgathatnak meg előadásokat. A nyitónapon az autós szakmák képzésének helyzetét járták körbe. Pénteken a Tudás témakörben 10.30-kor Környezetbarát-e az alternatív hajtás címmel Dr. Emőd István docens tart ismertetőt, 14 órakor Autótechnikai körképet kapnak az érdeklődők dr. Nagyszokolyai Ivántól.
A zárónapon a Vásár témakörét járják körbe: 10.30 Üzlet-e a veterán?, 13:00 A feketegazdaság ellen ki és mit tud tenni?







Állandó kísérőprogramok:

Edu+Work Találkozz a jövőddel! Járműipar-specifikus pályaorientációs, karrierépítő és állásbörze

Járműipari Életpályamodellek – a magyarországi járműfejlesztési régiók bemutatkozása iskolától a munkahelyig. Közös standon mutatkoznak be az egyes járműipari régiók ipari, oktatási és önkormányzati szereplői: Győr, Kecskemét, Vas-Zala Nyugat-Pannon régió

Egyetemek utcája - műszaki iskolák bemutatkozása: képzési formák, vállalati együttműködések, K+F eredmények (Budapesti Műszaki Egyetem, Kecskeméti Főiskola, Miskolci Egyetem, Nyugat-Magyarországi Egyetem - Sopron, Széchenyi István Egyetem - Győr, Óbudai Egyetem)

A soproni egyetem diákjai által fejlesztett 1 db 10 literes sűrített levegővel töltött palackkal hajtott alternatív járműve; Hatótáv 5-6 km, Legnagyobb sebesség: 35-40 km/h, Nyomaték 150 Nm




"Magyarok a világ járműgyártásában" bemutató (G pavilon):
A Magyar Veteránautós és Motoros Szövetség standján két témát érintő bemutatót láthatnak az érdeklődők:

- Magyar motorkerékpár technika története






Panni törperobogó
Gyártó: Csepeli Kerékpárgyár és Székesfehérvár Vadásztölténygyár
Lökettérfogat: 49 cm3
Teljesítmény: 1,5 LE/5400/min
Önsúly: 48 kg
Legnagyobb sebesség: 48 km/h

- Barényi Béla munkássága egybekötve „50 éves a Pagoda W113 Mercedes” c. bemutatóval, ahol szintén tablók, illetve a járművek (Pagoda Mercedes) kerültek kiállításra





  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER