Címkék: Targoncakupa

2019. április 29. hétfő, 19:13

 

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Targoncakupa nevű ügyességi versenyt a hazai targoncások körében. A technikás, ugyanakkor játékos feladványokkal idén mintegy 250 magyar szakember – köztük 8 nő birkózik meg.

 

 

De mi is ez a verseny, és miért választja egyre több hölgy ezt a nem éppen nőies szakmát?

 A Linde gépeitől piroslik majd a Hungexpo területe 2019. május 16-án: a Mach-Tech és az Ipar Napjai szakkiállítások keretein belül ismét az ország legügyesebb targoncásainak szurkolhatunk. Az elmúlt több mint 10 év során olyan vicces és igencsak technikás versenyszámok voltak terítéken, mint a targoncával való kosárra dobás, a gyufa meggyújtása, vagy épp a lengőtekézés.

 

 

 A verseny tétje ezúttal sem kicsi: a három, dobogós helyezést elérő, legjobb versenyző lehetőséget kap arra, hogy képviselje hazánkat a németországi Aschaffenburgban megrendezett Nemzetközi Targoncakupán, a StaplerCup-on. És bár nem lesz külön női kategória, a tavalyi versenyhez hasonlóan idén is külön díjazzák a legjobb női versenyzőt. Ezt tavaly Barnóczki Regina kapta, aki idén is indul a versenyen. Rajta kívül még 7 hölgy lesz ott, hogy megmutassák, igenis van helye a gyengébbik nemnek az anyagmozgatás világában. Közülük egyébként többen egészen más területről váltottak a targoncázásra: van, aki a vendéglátásból nyergelt át, van, aki előtte diákmunkás volt egy autógyárban, és egy idegenforgalmi szakmenedzser végzettséggel rendelkező női versenyző is indul a megmérettetésen.

 De a legizgalmasabb talán Németh Noémi története, aki egy büfépult mögül került a targonca ülésébe: „Mielőtt targoncázni kezdtem, a vendéglátásban dolgoztam. Teljesen kikészített, így váltani kellett, de gyorsan. Az első céghez, ami szembejött, jelentkeztem, de itt közölték, hogy nincs szükségük lányokra, meg amúgy is targoncásokat keresnek csak. Igen? Majd én megmutatom! – gondoltam. Levizsgáztam, újra jelentkeztem, így lettem targoncás, nem is akármilyen! Ennek 4 éve, életem legjobb döntése volt.”

 A XI. Targoncakupa azonban nem csak emiatt lesz különleges: a verseny közben TargoncART néven egy rendhagyó kísérletnek is szemtanúi lehetnek a látogatók. A kezdeményezés lényege, hogy a Linde nagy precizitású targoncájának emelővilláira egy filctollat erősítenek, amellyel szabadon választott rajzokat készíthetnek a vállalkozó szelleműek a targonca elé kifeszített vászonra.

 

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER