Címkék: 2017 | autó szépségverseny | BMW

2016. november 09. szerda, 11:49

 

A BMW Group Classic és a Grand Hotel Villa d’Este luxusszálloda 2017. május 26-28. között ismét életre hívja a történelmi járműkülönlegességek legexkluzívabb, hagyományokkal átitatott szépségversenyét. A legendás két- és négykerekű modellek a „80 nap alatt a Föld körül – utazás a rekordok korán át” mottó alatt gurulnak ki a szakmai zsűri és a több ezer rajongó elé.

 

2017-ben ismét felsorakoznak az olaszországi Comói-tó partján a világ legexkluzívabb járműszépségversenyének történelmi autócsodái és legendás kétkerekűi: a leggyönyörűbb klasszikus modelleket egyesítő Concorso d’Eleganza Villa d’Este soron következő felvonása május 26-28. között invitálja felejthetetlen kalandra az észak-olaszországi Cernobbio városába érkező rajongókat. A háromnapos időutazás a „80 nap alatt a Föld körül – utazás a rekordok korán át” („Around the World in 80 Days – Voyage through an Era of Records”) mottó alatt ezúttal az autógyártás hajnalától egészen napjainkig kíséri a látogatókat, miközben a járműgyártás jövőjének elképzeléseibe is betekintést enged. Az évszázados múlt csodálatos ritkaságainak különféle díjazási osztályain túl a „Koncepcióautók és prototípusok” („Concept Cars and Prototypes”) kategóriában a jövő autómodelljeinek egyedülálló víziói is egymás mellé gurulnak majd.



Az eseményen felvonuló járművek fejedelmi eleganciájának, a felejthetetlen hangulatnak és a résztvevők apró, ámde rendkívül exkluzív táborának köszönhetően a Concorso d’Eleganza Villa d’Este az elmúlt évtizedek során a klasszikus autómodelleket és a legendás motorkerékpárokat bemutató szépségversenyek mezőnyében is összetéveszthetetlenül egyedi pozíciót vívott ki magának. A nemzetközi szakérőkből álló szakmai zsűri a tervezett kilenc járműdíjazási kategóriából ötöt már meg is nevezett:

A sebesség démonai, avagy az aranykor legnagyobb úttörői
A kategória a háború előtti korszak azon sportautóit és rekord teljesítményű négykerekűit gyűjti csokorba, amelyek a járműgyártás klasszikus elemeit kimagasló erőfölénnyel egyesítették.

Gyorsabb, csendesebb, kulturáltabb: az ’50-es évek hősei
A kategóriában az 1950-es évek legszebb autómodelljei találkoznak, amelyek életre szóló járműipari bravúrokkal írták be magukat a történelembe.

Stílusos utazás: 40 év alatt a Föld körül
Ha Jules Verne 1873-ban megjelent kalandregényének főhőse, Phileas Fogg 40 évvel később indult volna világkörüli útjára, vajon milyen járműveket választott volna? A kategória az 1901 - 1910 között uralkodó VII. Edward brit király luxusszínvonalú korszakának járműveit bemutatva segít meghozni a legjobb döntést.

A Nagy Utazás folytatódik: a következő 40 év
Vajon Phileas Fogg leszármazottjai 40 évvel később bevállalták volna a merész kalandor utazását? És vajon hasonlóan jó ízléssel rendelkeztek volna a járműválasztás terén is? Minden bizonnyal. A kategóriában az 1946 és 1986 között elképzelt utazás legnagyobb klasszikusai gurulnak egymás mellé.

Önjelölt közúti versenyzők, avagy a playboyok játékszerei
A kategória a rendszámot viselő, hangos, hosszú távon használhatatlan és szinte teljes mértékben céltalan versenyautókat, vagyis az egyes korszakok gazdag playboyainak játékszereit tárja a látogatók elé.

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este ugyanakkor nem csupán az autógyártás évszázados múltjának legfényesebb momentumairól szól, hiszen a háromnapos esemény a jövő elképzeléseinek is rendre reflektorfényt biztosít. A „Koncepcióautók és prototípusok” kategóriában azon járműtanulmányok és autóipari koncepciók egyesülnek, amelyek a holnapok látomásait hozzák el a jelenbe, a klasszikus autómodelleket felvonultató járműszépségversenyek között egyedülálló módon. A kategória képviselőit egytől egyig napjaink legnívósabb formatervezői álmodták meg, a történelmi korszakok ikonikus járművei és a jövőbe mutató víziók pedig varázslatos kontrasztot alkotnak.

A tervezett kilenc járműdíjazási kategóriában egy kiváló szakértőkből álló szakmai zsűri értékeli majd a bemutatkozó autómodelleket és motorkerékpárokat, a résztvevőknek azonban a rajongó közönséget is rabul kell ejteniük: számos különdíjat – így például a „Koncepcióautók és prototípusok” kategória serlegét is – a látogatók szavazatai alapján ítélnek oda a legkiemelkedőbb különlegességeknek.

Történelmi motorkerékpárok és a világkörüli utazás mérföldköve
Ikonikus járműveivel a Concorso d’Eleganza Villa d’Este a klasszikus motorkerékpárok rajongóit is elvarázsolja, hiszen az immáron hagyományos Concorso di Motociclette kétkerekű-felvonulást a szervezők ezúttal is a háromnapos esemény második napjának egyik leglátványosabb fénypontjaként váltják valóra. 2017-ben a ritka motorkerékpár-klasszikusok ismét konvojba rendeződve érkeznek meg a Villa d’Este és a Villa Erba luxusszállodák előkelő parkjába.

A soron következő Concorso d’Eleganza Villa d’Este mottója több szálon is összekapcsolja napjaink járműveit a múlt legendás klasszikusaival. Jules Verne francia író egyik leghíresebb kalandregénye, a 80 nap alatt a Föld körül című tudományos-fantasztikus mű első ízben 1873-ban jelent meg, pont abban az évben, amikor a Comói-tó partján álló Grand Hotel Villa d’Este luxusszálloda is megnyitotta kapuit. Csodálatos parkjával, hatalmas kiterjedésű zöldjeivel és előkelő kertjeivel a szálloda az elmúlt több mint 140 év pompájának varázslatos hírnöke, ahol évről évre egy csokorba gyűlnek a világ legkülönlegesebb négykerekűi és motorkerékpárjai. A XIX. század második fele a felfedezésekről és a korszakalkotó találmányokról szólt, az emberiség világ körüli utazásának egyik legfontosabb mérföldköveként: ekkoriban vált először lehetővé, hogy a hajósok, misszionáriusok és tudósok mellett az átlagemberek is világkörüli útra induljanak – akár gőzhajók fedélzetén, akár vonatokon. Eme korszakban alakultak ki a nemzetközi utazási és áruszállítási hálózat főbb irányai és módjai is, az olyan úttörő találmányok pedig, mint a távíró vagy a telefon, alapjaiban változtatták meg a világot.

A Concorso d’Eleganza Villa d’Este első ízben 1929-ben nyitotta meg kapuit – akkor még csak egy hagyományos újautó-kiállításként. A BMW Group 1999 óta biztosítja támogatásáról az eseményt, 2005 óta pedig a BMW Group Classic szorosan együttműködik a Grand Hotel Villa d’Este luxusszállodával, hogy szervezőként évről évre a legelőkelőbb járműipari ritkaságokat vonultassa fel. A háromnapos esemény minden évben rajongók és résztvevők ezreit invitálja a Comói-tó partjára.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER