Címkék: 2016 | eladás | értékesítés | Lexus | Toyota

2016. november 07. hétfő, 11:12

 

Elképesztő, a 22,9%-os piaci bővülés ütemét kimagaslóan meghaladó mértékben, 37,7%-al nőttek a világ legnagyobb autógyártója, a környezetbarát hybrid modelljeiről ismert Toyota magyarországi értékesítései hazánkban az év első 10 hónapjában, míg a vállalat prémium márkája, a Lexus még ennél is drasztikusabb, 56,1%-os növekedést könyvelhetett el.

 

A idei évben valóságos modellinvázióval támadó, 8 vadonatúj vagy frissített modellt (6 Toyota és 2 Lexus modell) és a jövőbemutató aktív biztonsági rendszerek és vezetéstámogató technológiák, valamint forradalmi meghajtási láncok egész sorát bemutató autógyártó piaci részesedését számottevően javítva rendkívül látványos növekedést ért el a magyarországi személyautó- és haszongépjármű piacon.




A Toyota márka hazai rendelésállománya egyébiránt még a forgalomba helyezések 37,7%-os növekedését is meghaladó mértékben, közel 50%-al nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest.
A rendkívül látványos növekedés több okra vezethető vissza. Kiemelkedő szerepe volt a folyamatosan érkező új modellek sikerének, így az év elején bemutatkozó új Toyota Prius és RAV4, valamint az új Lexus RX hihetetlenül kedvező fogadtatásának épp úgy, mint a vadonatúj Hilux és Proace révén nyáron teljesen megújuló Toyota haszongépjármű portfolió népszerűségének, vagy a világ legnépszerűbb autója, a Toyota Corolla ősz elején bemutatott legújabb generációjának. A lendület ráadásul tovább tart, hisz november második felében érkezik meg a hazai márkakereskedésekbe az ügyfelek által talán leginkább várt újdonság, a vadonatúj, kategóriateremtő Toyota C-HR, emellett még az év vége előtt bemutatkozik a népszerű Lexus IS legújabb generációja is.
Legalább ilyen fontos szerepe volt ugyanakkor a látványos növekedésben annak is, hogy a magánvásárlók körében hagyományosan kiemelkedően erős Toyota és Lexus márkák a flottaértékesítés területén is sikerrel javították eredményeiket: az év első tíz hónapjában Magyarországon gazdára talált Toyoták immáron 47,8%-át vásárolták jogi személyek, míg a Lexus esetén ez az arány elérte a 69,2%-ot.  Ennek érdekében az autógyártó útjára indította a Toyota Növekedési Programot, amelynek célja, hogy minél több vállalkozás számára tegye elérhetővé a Toyota márka kiemelt flotta támogatásait: az akár egyetlen cégautóhoz is elérhető kedvezmények mellett az autógyártó vonzó finanszírozási megoldásokat is kínál, a Toyota kishaszongépjárműveknél az NHP keretében, Toyota személyautók esetében pedig a Toyota Lízing formájában, akár 2,5%-os kamattal.



„Míg a legtöbb autógyártó esetében a magánvásárlások alacsony aránya jelent kihívást, a Toyota és a Lexus ezen a területen hagyományosan kiemelkedően jól teljesít, így számunkra a flottapiaci jelenlét további erősítése fontos feladat, amit vadonatúj, rendkívül kedvező fogadtatásra találó modelljeink, és az azokat megtámogató flotta és finanszírozási konstrukciók, különösen a Toyota Növekedési Program révén az idei évben látványos sikerrel vettünk.” – fogalmaz Varga Zsombor, a Toyota és Lexus márkák hazai kommunikációjáért felelős vezetője.

„Kedvező piaci tendencia számunkra, hogy gépjárműbeszerzései során egyre több vállalat helyez hangsúlyt a környezettudatosságra, e tekintetben pedig egyetlen gyártó modellportfoliója sem veheti fel velünk a versenyt: a Toyota és a Lexus márkák kínálják modelljeik tekintetében a legszélesebb körben elérhető hybrid választékot, ami megmutatkozik értékesítéseinkben is. Az idei év első tíz hónapjában Magyarországon gazdára talált Lexusok 95,2%-át rendelték környezetbarát hybrid meghajtással, míg a Toyota esetében 14,3%-os volt ez az arány, jóllehet egyes modellek, például a RAV4 esetében meghaladja az 50%-ot. Célunk egyébiránt, hogy 2020-ra teljes értékesítésünk minimum 50%-át tegyék ki a hybrid modellek.” – teszi hozzá a szakember.

„A hybrid modellek flottapiacon is látványosan növekvő népszerűségének megalapozásában ugyanakkor természetesen a környezetbarát üzem mellett fontos szerepe volt a meggyőző üzembentartási költségeknek, azaz a rendkívül alacsony fogyasztásnak és karbantartási költségeknek is. Az olyan, úgynevezett ’user-chooser’ flották esetében pedig, ahol a felhasználók egy meghatározott költségkeretből néhány márka modelljeiből szabadon rendelhetnek, ezek az ügyfelek kvázi magánvásárlóként viselkednek, ami számunkra kézzelfogható előnyt jelent.” - mutat rá Varga Zsombor

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER