Címkék: autópiac

2014. szeptember 03. szerda, 08:56

 

Augusztusban és az év első 8 hónapjában is nőtt a forgalomba helyezett új autók száma Magyarországon - közölte a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) a DataHouse adatai alapján.

 

Augusztusban 4766 új személygépkocsi került forgalomba, 14,4 százalékkal több, mint egy évvel korábban.
Az első 8 hónapban összesen 43 898 új autót helyeztek forgalomba, 20,7 százalékkal többet, mint tavaly ilyenkor.

A forgalomba helyezést követő két hónapon belül kivont gépkocsik számát is figyelembe véve, augusztusban 4355 új személyautó került forgalomba, ami 23,3 százalékkal több az előző augusztusinál - derült ki a MGE közleményéből.

Az egyesület elemzése szerint a piaci növekedés folytatódik, ha némileg mérsékeltebb ütemben is: a bővülés éves szinten az első 8 hónap után 20 százalék felett van.

Közölték: a céges vásárlás mellett, ha nagyon lassan is, de a magánvásárlók is kezdenek az új autó piacra visszaszivárogni, bár továbbra is inkább a használt autókat keresik.
Fontosnak nevezik, hogy valamennyi adat a piac jelentősebb elmozdulását mutatja.
Hozzátették: annak ellenére, hogy most már vannak versenyképes finanszírozási ajánlatok a piacon, a finanszírozást elsősorban a cégek veszik igénybe, túlnyomórészt operatív lízing formájában.

Augusztusban 1229 új kishaszon-járművet helyeztek forgalomba, 22,4 százalékkal többet, mint egy évvel ezelőtt. A forgalomba helyezett 336 nagyhaszon-jármű 26,3, százalékkal haladta meg, a 4 autóbusz pedig 17 százalékkal maradt el a tavaly augusztusitól.

A kishaszon-jármű piacot továbbra is jelentősen motiválja a Magyar Nemzeti Bank növekedési hitelprogramja, így az a válság előtti szint 70 százaléka körül van. A nagyhaszon-jármű piac esetében is szerepe van a jegybank programjának.
Az autóbuszpiac kis mérete miatt mutat jelentős havi eltéréseket, itt az a fontos, hogy éves szinten növekedést regisztráltak - hívta fel a figyelmet az MGE. MTI

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER