Címkék: bemutató | kombi | prémium | Volvo V60

2018. március 26. hétfő, 20:55

 

Magyarországon is bemutatkozott az új Volvo V60 ötajtós, középkategóriás prémium kombi. Elegáns megjelenés és élvonalbeli technológiák jellemzik mind a szókaroztatás, mind pedig a biztonság terén.

 

Az új V60-as modell a Volvo Cars saját fejlesztésű méretezhető padlólemezére (SPA) épül, hasonlóan, mint a díjnyertes új XC60. Az autó magassága csökkent 37 mm-rel, most 1420 mm, a szélessége is csökkent -16 mm-rel, 1850 mm, a hosszúságában viszont növekedett 128 mm-t, így az autó most 4756 mm, ezáltal nem cask a csomagtér, de az utastér is megnőtt, a hátsó utas térdtávolsága jelenleg 51 mm.
Figyelemre méltó, hogy elődjéhez képest a csomagtér mérete 99 litert növekedett! 430 literről 529 literre, mellyel a versenytársai elé került. Ez a méret egyébként 4 db standard méretű bőrönd egymás melletti elhelyezésére elegendő.Igazán harmonikus és érdekes a beltérben a vajszínű anyagösszeállítás. Bohókás, mégsem leszi komolytalanná az utasteret csíkos-kockás anyagbevarrás.


A 9 collos kijelző alapfelszereltség. A Volvo Cars Sensus infotainment rendszere Apple Carplay, Android Auto (utóbbi egyenlőre nem elérhető Magyarországon, mely a Google döntésétől változhat) és 4G kompatibilis. A rendszer a táblagép-stílusú érintőképernyőn keresztül érhető el, ugyanúgy, mint az autó különböző beállításai, a navigáció, a kapcsolódást segítő és a szórakoztató alkalmazások.
Vájtfülűeknek a Harman Kardon Prémium Sound mellett megrendelhető lesz a Bowers & Wilkins hangrendszer is.


Számos újonnan fejlesztett biztonsági funkció alapfelszereltség az autóban, azok a fejlett vezetéstámogató rendszerek is, amelyek a 90-es modellcsaládban és az XC60-as modellben már bemutatkoztak.
A City Safety ütközésmegelőző rendszer észleli az autó előtt lévő potenciális veszélyforrásokat és önálló automatikus fékezésre is képes.
A Vezetési Asszisztens (Pilot Assist) technológia segíti a vezetőt a kormányzásban, gyorsításban és lassításban a jól felfestett utakon 130 km/h-ig sávban tartja az autót illetve megakadályozza az útelhagyást. Továbbfejlesztett változata még jobban teljesít a kanyarokban.
A keresztirányú forgalomra figyelmeztető (Cross Traffic Alert) rendszer opcionális. Automatikus fékvezérléssel képes vigyázni a biztonságosságra, úgy elhaladó járművel, mind gyalogosok esetében.Jelenleg T6 os benzinmotorral, összekerékhajtással és automata váltóval kínálják, de később megjelenik a kínálatban a T5-ös motor is. A kétféle dízelmotor D3, D4 kézi és automata váltóval is választható. A T6-os benzinmotor 310 lóerős 228 kW teljesítményű, a D3 dízelmotor 150 lóerős 11 kW teljesítménnyel, a D4 190 lóerős 140 kW teljesítménnyel.
2019-től minden újonnan bevezetett Volvo modell villanymotorral is fel lesz szerelve, az új V60 már ez év őszétől két Plug-in Hybrid technológiával dolgozó hajtáslánccal lesz rendelhető: az új T6 Twin Engine AWD, illetve a T8 Twin Engine AWD változatokkal szerelt modellek 340, illetve 390 lóerős összteljesítményre lesznek képesek.

Az új V60-as kerékfelfüggesztése elöl dupla lengőkaros, hátul integrál link.
Futómű választékok:
Dinamikus futómű (széria): Optimális egyensúly a komfort, a zajszint, a vibrációk és dinamikus tulajdonságok között.
Süllyesztett sportfutómű (opció, R-Design esetén széria): Sportos menettulajdonságokra igényes ügyfeleknek. 15 mm-rel süllyesztett.
Four-C aktív futómű (opció): A legkifinomultabb ajánlat. A felfüggesztés karakterisztikája állítható.
Vezetési módok:
Négyféle beállítás: Komfort, Dinamikus, Eco, Egyéni.
Az erőátvitel, a fék és a kormányzás karakterisztikáját állítja. Four-C esetén a futómű karakterisztikáját is.


Az új Volvo V60-t egyenlőre két felszereltségi szintben lehet megrendelni. Momentum és Inscription.
Opcióban a sok egyéb mellett elérhető a parkolóasszisztens, adaptív tempomat és adaptív funkcióval ellátott LED fényszórók, melyek a szembe jövő autót, gyalogost kitakarják, tehát azokat nem vakítja míg a körülöttük lévő területet jól megvilágítja. Napfénytető is rendelhető mindkét felszereltséghez.
A benzines T6 indulóíra Momentum felszereltséggel bruttó 14.400.000,-Ft, az ugyanezen felszereltségű dízel D3 bruttó 10.650.000,-Ft-ba kerül.

Új Volvo V60 árlista letöltés


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER