Címkék: autonóm járművek | fejlesztés | szoftver | Volvo

2017. július 03. hétfő, 20:28

 

A Volvo Cars, a világ első számú autóipari biztonsági szakértőjének számító Autoliv, valamint a mesterséges intelligenciával és vizuális számítástechnikával foglalkozó NVIDIA a jövőben közös erővel fejlesztik az önjáró gépkocsik modern rendszereit és szoftvereit.

 

A három vállalat a Volvo Cars és az Autoliv autóipari szoftverfejlesztő vegyes vállalatával, a Zenuity-val fog együttműködni az új generációs autonóm mobilitási technológiák fejlesztése terén. A Volvo Cars szándéka, hogy 2021-re 4-es szintű autonóm gépjárműveket kínáljon ügyfeleinek.A Volvo Cars, az Autoliv és a Zenuity az együttműködés keretében az NVIDIA mesterséges intelligenciáján alapuló autóipari számítástechnikai platformjára fogják alapozni saját előremutató szoftverfejlesztésüket, közös projektben hozva össze az autóipari biztonság két meghatározó szereplőjét és a világ egyik legnagyobb jelentőségű, mesterséges intelligenciával foglalkozó vállalatát.

„Az NVIDIA-val folytatandó együttműködés az új generációs autonóm mobilitási képességek fejlesztésének villámgyorsan fejlődő piacán az élvonalba emeli a Volvo Cars, az Autoliv és a Zenuity vállalatokat, valamint felgyorsítja a Volvo saját fejlesztésű, szabad kereskedelmi forgalomban elérhető önjáró gépkocsijának a fejlesztését.” – mondta Håkan Samuelsson, a Volvo Cars elnök-vezérigazgatója.

„A mesterséges intelligencia az autonóm mobilitás által támasztott, hihetetlenül összetett kihívás megoldásának elengedhetetlen eszköze.” – tette hozzá Jensen Huang, az NVIDIA vezérigazgatója. „A Volvo Cars vállalattal korábban folytatott együttműködésünkre alapozva olyan piackész autók fejlesztését tesszük lehetővé, amelyek a vezetést biztonságosabbá, városainkat zöldebbé tehetik, és képesek csökkenteni a közutak forgalmi terhelését.”
Jan Carlson, az Autoliv vezérigazgatója a következőket nyilatkozta: „Az NVIDIA jóvoltából mostantól szabadon hozzáférhetünk az autonóm mobilitás terén létező legfejlettebb, mesterséges intelligencián alapuló számítástechnikai platformhoz. Az Autoliv, a Volvo Cars és az NVIDIA egyazon jövőképen: a biztonságos, önjáró gépkocsik jövőképén osztozik. Ennek az együttműködésnek köszönhetően még értékesebb termékekkel és szolgáltatásokkal erősíthetjük piacvezető pozíciónkat a fejlett vezetőtámogató és autonóm mobilitási rendszerek terén.”

A Volvo Cars, az Autoliv, a Zenuity és az NVIDIA közös erővel olyan rendszereket hoz majd létre, amelyek a mélytanulást (a mesterséges intelligencia egyik ágazata) felhasználva képesek lesznek felismerni a saját környezetükben megjelenő tárgyakat, előre jelezni potenciális veszélyhelyzeteket, és biztonságosan elnavigálni a forgalomban.

Ezek a rendszerek a környezetükről szerzett, valós idejű ismereteket egy létező, nagyfelbontású térképpel összevetve képesek biztonságos útvonalat tervezni, és azt pontosan követve haladni, folyamatosan alkalmazkodva a minden pillanatban változó körülményekhez. A rendszerek olyan kritikus funkciók végrehajtására is alkalmasak, mint hogy a kameráktól kapott információkat összeillesztve teljes panoráma képet biztosítsanak a jármű környezetéről.

A Zenuity biztosítja a Volvo Cars számára az autonóm mobilitási szoftvert. Az Autoliv ugyanakkor külső autógyártók számára is elérhetővé teszi ugyanezt a szoftvert, kiaknázva régóta fennálló, széles körű értékesítési, marketing és forgalmazási hálózatát.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER