2012. december 04. kedd, 13:31

 

Automatikusan közlekedő "balesetmentes autókat" ígér 2020-re a Volvo svéd autógyár a kocsikba szerelt intelligens elektronika révén.

A skandináv autógyár - amelyet a kínai Geely tőkecsoport birtokol - olyan autókat fejleszt, amelyek magukat képesek vezetni. Az első példányokat már 2014-ben bemutatná.

A Volvo ígérete szerint az úttörő kocsi - legfeljebb óránként 50 kilométeres sebességgel haladva - képes lesz a vezető esetleges tévedéseit kiszűrni, s azokból eredő baleseteket megelőzni.

"Reményeink szerint 2020-ra olyan új Volvóval jelenünk meg, amelyben senki sem fog meghalni, vagy megsérülni" - idézte Anders Eugenssont, a cég kormánykapcsolatokért felelős vezetőjét a The Local című svéd hírhonlap a The Wall Street Journal című amerikai lapra hivatkozva. A Volvo Spanyolországban már forgalomban is tesztelte újdonságát, a prototípusok már több ezer kilométert futottak.

"A jövő autója olyan lesz, mint a gazda lova. Ha a gazda elalszik a bakon, a ló magától is hazatalál. És ha a gazda megpróbál fának hajtani, vagy szakadékba, a ló ellenáll" - mondta Eugensson.


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER