Címkék: fényezés | Toyota | Toyota Auris

2017. április 20. csütörtök, 10:58

 

Várhatóan júniusban, Auris Selection néven érkezik a márkakereskedésekbe a hazánkban is rendkívül népszerű, hibrid változatban is elérhető középkategóriás Toyota modell legújabb, kéttónusú fényezéssel készült változata: az egyes elemek fekete fényezése teszi különlegessé a Gyöngyház fehér, Tokió vörös és Gránitszürke színekben elérhető modelleket.

 



Az európai tervezésű, és itt is gyártott Toyota Auris, ami a C-szegmens (középkategória) egyik legnépszerűbb modellje a kontinensen, egyedülállóan széles választási lehetőséget kínál a benzines, a dízel és a hibrid hajtásláncok között. Az Auris hibrid változatának 2010-es bemutatása óta már több mint 360 ezer példányban került a vásárlókhoz, és jelenleg európai szinten az összértékesítés 60%-át teszi ki ez a kivitel, míg hazánkban ez az arány 35% körül alakul.  Ez is bizonyítja, hogy a nyugodt, stresszmentes vezetési élmény, amit a Toyota hibrid technológiája nyújt, mára teljesen elfogadottá és népszerűvé vált: három év alatt megnégyszereződött a környezetbarát hibrid autók értékesítése Magyarországon, míg 2014-ben még csupán 537 hibrid gépjármű talált gazdára hazánkban, 2016-ra ez a szám elérte a 2072 darabot, és az idei évre további, hasonló ívű növekedés prognosztizálható.




A teljes piachoz mérten egyelőre még mindig csak kis szeletet hasít ki a városi közlekedés során a környezeti terhelést drasztikusan csökkentő, és nem utolsósorban látványos üzemanyag megtakarítást lehetővé tévő technológia, hiszen tavaly még csupán 2,1%-ot hasítottak ki a hibrid eladások a hazai piacból, a fejlődés íve és dinamikája azonban mindenképpen ígéretes, különösen annak fényében, hogy a hazai piacon még mindig meghatározó flottapiac is kezd elfordulni a dízel meghajtástól a hibrid technológia felé.

Ebben több tényező játszik szerepet, kezdve attól, hogy ma már egy hibrid autó ára nagyságrendileg egy hasonló felszereltségű dízelének felel meg, az alacsonyabb fogyasztáson át egészen addig, hogy egy hibrid autóban ötször kevesebb alkatrész van mint egy dízelben, és hiányoznak belőle az olyan, könnyen költséges javítási számlákat eredményező alkatrészek, mint a könnyen kopó turbófeltöltő, a kettős tömegű lendkerék, a karbantartást igénylő részecskeszűrő, az NOx szűrő, a kényes kuplung, a nagynyomású üzemanyagellátó rendszer, miközben még a fékrendszer is jóval mérsékeltebb kopásnak van kitéve mint egy dízel esetében.

Könnyen belátható, hogy az alacsonyabb üzemanyagfogyasztás, valamint szerviz és karbantartási költségek révén a hibrid autók üzembentartási költsége messze elmarad a dízelekétől, ami már önmagában forintosítható előnyt jelent a hibrid meghatjás mellett döntő flottafelhasználók számára. A full-hibrid hajtást egyébiránt úgy tervezték, hogy a lehető legkisebbre csökkentse a benzinüzemű motor működését városi használat során. A Toyota saját felmérései szerint a hibrid üzem működése nagymértékben lehetővé teszi a nullaközeli károsanyag-kibocsátású közlekedést. Egy út során – a vezetési körülményektől függően – akár az 50%-ot is elérheti az elektromos üzemben megtett távolság.




A Toyota Kaizen (folyamatos fejlődés) filozófiájának megfelelően az Auris modellpalettája évről évre megújul, aminek legújabb fejezete a vásárlóknak megkülönböztető és megnyerő megjelenést biztosító új, kéttónusú fényezéssel ellátott Selection kiadás.
A Gyöngyház fehér, Tokió vörös és Gránitszürke színekben rendelhető modelleket polírozott felületű 17 colos keréktárcsák és feketére fényezett külső tükörborítások, tető, cápauszony antenna és hátsó légterelő teszik különlegessé.
Az első hűtőrács ugyancsak fekete színt kapott az erőteljes megjelenés érdekében, míg a Touring Sports modelleken a fentieken túl a tetősínek is fekete színűek.
Igény esetén fekete küszöb betétek is rendelhetők mindkét karosszériaváltozathoz.

Minden Auris modell alapfelszereltségének része a Toyota Safety Sense csomag, mely új szintre emeli az aktív biztonságot és tovább gazdagítja a vezetőt segítő eszközöket. A vásárlóknak többek között ütközésmegelőző rendszert (PCS), sávelhagyásra figyelmeztető rendszert (LDA), automatikus távolságifény-asszisztenst (AHB) és táblafelismerőt (RSA) kínál. Az új Auris Selection modellek júniustól lesznek elérhetőek a magyarországi márkakereskedésekben.

 

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER