Címkék: FCV | hidrogénes | Toyota | Toyota Mirai | üzemanyagcella

2014. november 20. csütörtök, 11:10

 

Akio Toyoda már bepillantást nyert a jövőbe, amelynek neve: ’Mirai’. Így hívják ugyanis a Toyota új üzemanyagcellás gépjárművét, amint azt a vállalat elnöke egy, az autó hivatalos premierje előtt egy nappal kiadott videóban bejelentette.

A Mirai (a japán szó jelentése ’jövő’), fordulópontnak számít az autóiparban, és egy biztonságosabb, zöldebb, mindenki számára egyszerűbb világ ígéretét hordozza. Ez a forradalmi, úttörő jelentőségű jármű a hagyományos szedánok hatótávolságával rendelkezik, üzemanyag-tartálya nem egészen öt perc alatt teljesen feltölthető, egyetlen üzemi mellékterméke pedig a vízpára. Ahogy Akio Toyoda fogalmazott: „Íme az autó, amellyel semmiről sem kell lemondanunk, kivéve a kompromisszumokról.”


Akio Toyoda bejelentési videójának átirata;
A mai napon fordulóponthoz érkezett az autóipar.
Fordulóponthoz, amikor megjelenik egy új, környezetbarát és élvezetesen vezethető üzemanyagcellás autó.

Egy olyan négyajtós szedán, amely egyetlen tartály hidrogénnel több mint 480 kilométert képes megtenni, majd nem egészen öt perc alatt újra feltölthető üzemanyaggal, és közben nem bocsát ki mást, mint vízpárát.



Vállalatunk fáradhatatlan szakembereinek több évnyi munkája gyümölcseként bemutatunk egy olyan autót, amely újradefiniálja az autóipart.
A Toyota munkatársai egy emberként hisznek abban, hogy létezhet egy biztonságosabb, környezetbarátabb és egyszerűbb jövő mindannyiunk számára.

Egy olyan világot álmodtunk meg, amelyben a járművek csökkentik olajfüggőségünket, és mérséklik a környezet károsítását.
Merész, ám lelkesítő célkitűzés volt, mára pedig valósággá vált.
Üzemanyagcellás gépkocsink hidrogénnel üzemel, amely gyakorlatilag bármiből, akár hulladékból is előállítható.
A jármű üzemanyagcellája annyi elektromos áramot állít elő, amivel egy átlagos háztartást nagyjából egy hétig lehetne üzemeltetni.
Íme az autó, amivel semmiről sem kell lemondanunk, csak a kompromisszumokról.



Tesztpilótaként tisztában voltam vele, hogy üzemanyagcellás gépkocsinknak kiemelkedő vezetési élményt kell biztosítania, és higgyék el nekem, erre maradéktalanul képes is. Alacsony tömegközéppontja kivételesen dinamikus vezethetőséggel ruházza fel.
Miután több millió tesztkilométert tett meg a próbapályákon, és tíz éven át teszteltük közutakon, jeges fagyban és égető hőségben…
Miután számos, szigorú törésteszten helytállt…



És miután a világ önkormányzataival és kutatóival együttműködve biztosítottuk az üzemanyag egyszerű, praktikus újratöltésének lehetőségét…
Végre készen állunk, hogy átadjuk Önöknek az autót.
Az autót, amelyet úgy neveztünk el, Mirai – ez japánul annyit tesz, „jövő”.
Hisszük, hogy a Mirai volánja mögött olyan helyekre juthatunk el, ahol még soha nem jártunk: egy jobb világba, egy jobb autóval.
Számunkra ez több egy egyszerű új modellnél. A Mirai lehetőség: lehetőség, hogy valóban változtassunk a jövőn. Márpedig a Toyota lényege a változtatás.
A jövő megérkezett, és úgy hívják, Mirai.

 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER