2012. november 09. péntek, 09:40

 

Kivonul az Egyesült Államok autópiacáról a Suzuki - jelentette be a cég kedden. A Suzuki a jen tartósan erős árfolyamát okolta a kivonulásért. Az elmúlt években veszteséges volt a márka Amerikában. A cég összesen 12,8 milliárd jenes veszteséget szenvedett el amerikai forgalmazójának csődjével.A Nihon Keidzai Simbun japán üzleti lap tudósítása szerint a márka amerikai forgalmazója nem sokkal a bejelentést követően csődvédelmet kért egy kaliforniai körzeti bíróságon.

A General Motors-szal kötött együttműködésének felbontása és kanadai gyárának 2009-es bezárása óta a Suzuki Japánból exportált gépkocsikat az Egyesült Államokba, tavaly azonban mindössze 26 619 ezer autót értékesített az amerikai piacon. A cég 2007-ben zárta legjobb évét az Egyesült Államokban, akkor 102 ezer autót adott el.

A Suzuki közlése szerint a motorkerékpár-üzletágat nem érinti a döntés, Hawaii-n pedig a gépkocsi-kereskedést sem függeszti fel.

A kisautókra összpontosító autógyártó az amerikai kivonulás ellenére az erősödő délkelet-ázsiai piacokon és Indiában évről-évre jelentősen növelni tudja eladásait.
MTI


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER