Címkék: 2015 | eladások | Skoda

2015. október 13. kedd, 05:57

 

Szeptemberben 93 600 személygépkocsit adott el a Skoda Auto cseh autógyár, ami 2,1 százalékkal kevesebb, mint 2014 szeptemberében - jelentette a cég hétfőn.


 

A közlemény az eladások csökkenését a kínai, az oroszországi és a kelet-európai piacokon kialakult bonyolult helyzettel magyarázza. Ugyanakkor Közép- és Nyugat-Európában az eladások növekedtek. Továbbra is nagy az érdeklődés a Skoda új modelljei, elsősorban a Fabia és a Superb iránt.

Oroszországban a Skoda szeptemberben 4600 autót adott el, 37 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. Kelet-Európában (Oroszországon kívül) 2900 Skoda személygépkocsi kelt el, ami 3,6 százalékos éves szintű visszaesés. Kínában 23 800 autót adott el a Skoda, 4,2 százalékkal kevesebbet, mint egy éve. Indiában az éves visszaesés 21,9 százalékos volt, és szeptemberben csak 1400 új Skoda talált ott gazdára - mondta Werner Eichhorn, a Skoda Auto marketingigazgatója újságíróknak.

Nyugat-Európában szeptemberben 6,9 százalékkal több Skoda.
A Skoda Auto a német Volkswagen csoport tagja. Csehországban megoszlanak a szakértői vélemények, hogy a Volkswagen emissziós botránya milyen hatással lesz a Skodára. MTI

 


  •  

Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER