2012. április 20. péntek, 15:27

 

A Renault Hungária a héten bemutatta a sajtó képviselőinek a 2012-es Mégane és Scenic választékát, s kipróbálhattuk a Mégane Coupé Cabriolet-t is.

uj-renault-megane

A Mégane Collection 2012 megőrizte formavilágát, míg lámpái alatt nappali LED világítást kapott, a családot magas fényű fekete és króm részletekkel gazdagították. Hatféle új kárpitozást, s két bőrkárpit-csomagot kínálnak.

Ezen kívül három új Energy motort vezetnek be.
- Energy TCe 115: az 1,2 literes, négyhengeres benzinmotor közvetlen üzemanyag-befecskendezéssel és turbófeltöltéssel, 4500/perc fordulatszámon leadott 115 lóerővel.
Átlagos üzemanyag-fogyasztásnak 5,3 liter-t/100km ígérnek.
- Energy dCi 130 dízelmotor 1,6 literes, új generációs dízelmotor, melynek átlagfogyasztása 4,0 liter/100km
- Az Energy dCi 110 1,5 literes dCi dízelmotor üzemanyag-fogyasztás (3,5 liter/100km, NEDC ciklus szerint).

Renault Mégane Berline
Új Renault Grand Scenic, 7 üléses
Renault Mégane Coupé Cabriolet Dynamique felszereltséggel


Renault Mégane Berline

Azt mondja megjelenéséről a gyártó; erőteljes a megjelenése, s valóban a hátsó kerékívekhez izmokat tettek. Hátulról nézve pedig jól fekszik az úton a széles tengelytávja feltűnő, s bár nincs ültetve mégis úgy tűnik. Ráadásul dögös fekete felnin „állt” kerékmérete 205/50 R 17. Az autó a kor elvárása szerint vagányul néz ki.

renault-megane-2012

megane-felni

1.6-os 130 lóerős dízel motorral szerelt példányt próbáltunk 6 fokozatú kézi váltóval. Úttartása jó, váltója pontos, a vezetőülés kényelmes. Magam részéről el tudnék képzelni egy erősebb motort is hozzá, de különösebb panasz nem lehet rá. Az automatikus vészvillogót vészfékezés esetén, - mely alapfelszereltségben jár hozzá - nem sikerült aktiválni, bár lehet nem gyötörtük meg túlzottan a fékerőt.
A Dynamique felszereltségben megkapjuk 5.540.000,-Ft-ért a Stop & Start rendszert. Bőr hatású kormányt és sebességváltó gombot, ESP-t. Renault kártyát gombos indítással. Van első ködfényszórónk és hazakísérő fényünk. Kétzónás automata klímánk. USB csatlakozónk és Bluetooth telefon kihangosítónk.

renault-megane

renault-megane-uj

Jelenlegi akcióban lízing konstrukcióban már 2.990.000,.Ft-tól megrendelhető. 
A Mégane Generation alapfelszereltségben 1,6-os motorral 100 LE-vel 3.390.000,-Ft-ért megvásárolható az új kivitel.
Alapfelszereltségei között van az ABS, EBV, automatikus vészvillogók bekapcsolása vészfékezés esetén. Vezetőoldali és kikapcsolható utasoldali légzsák, Első oldallégzsákok és első-hátsó függönylégzsákok. Sebességszabályozó és korlátozó rendszer. Elektromos szervokormány változó rásegítéssel. ISOFIX rendszer a hátsó üléseken. Központi zár távirányítós kulccsal. Manuális klíma. Elektromos ablakemelők. Magasságában állítható vezetőülés.

energy-dCi-130-le-dizelmotor


Renault Mégane Berline
Új Renault Grand Scenic, 7 üléses
Renault Mégane Coupé Cabriolet Dynamique felszereltséggel



Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER