2012. szeptember 20. csütörtök, 20:10

 

A Nürburgring-Nordschleifén végzett tesztelés során a Porsche 918 Spyder prototípusa mindössze 7 perc 14 másodperc alatt tudta le a 20,6 kilométeres aszfaltcsíkot. Ezzel a Porsche AG hálózatról tölthető, hibrid szuperautója már most, a sorozatgyártás megkezdése előtt egy évvel igazolja, hogy óriási menetdinamikai potenciáljával minden előzetes várakozást felülmúl.

porsche-918-spyder-nurburgring

Dr. Frank Walliser, a 918 Spyder projektvezetője így nyilatkozott: „a kiváló 7:14-es idővel a 918 Spyder prototípus már néhány hónap úton töltött idő után igazolja, hogy egy jövőképes koncepciót állítunk lábra.”

porsche-918-spyder-prototipus

A Porsche 918 Spyder prototípus körideje a valaha mért legjobbakhoz tartozik, amelyet széria gumiabronccsal szerelt, közúti engedéllyel rendelkező autók teljesítettek. Ezúttal a weissach-i fejlesztőcsapat mindössze egy szabad kört tudott megtenni, amelynek mérését ráadásul álló helyzetből kezdték meg. A több mint 795 lóerős, vezetékről tölthető, hibrid szuperautó a fejlesztési partner Michelin széria abroncsaival és opcionális „Weissach” csomaggal volt felszerelve, amely menetdinamikát fokozó beavatkozásokat tartalmaz.

porsche-918-spyder

porsche-918-spyder-hybrid


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER