Címkék: Peugeot | Peugeot Traveller

2016. december 16. péntek, 13:32

 

A Peugeot Traveller a márka limuzinjainak és szabadidő-autóinak új arculati elemeit vezeti be a szegmensbe, formaterve erőt és eleganciát sugároz. A modell a moduláris EMP2 padlólemezre épül, ami kimagasló minőséget, hatékonyságot és rekord alacsony fogyasztást garantál a szegmensen belül.

 

A Peugeot egyedülálló elnevezéssel illeti a személyautó-kínálatában megjelent új modellcsaládot. Neve, a Peugeot Traveller, akárcsak a határozott és elegáns formaterv, az utazást és a tágas belső helyet kívánja kifejezni. A moduláris EMP2 padlólemezből kialakított új modell a kompakt külső méreteket az utastér maximális helykínálatával ötvözi. A Peugeot Traveller akár kilenc személynek nyújt tágas és kényelmes helyet; az 1500 literes csomagtartó térfogata pedig 4900 literre növelhető a kivehető üléseknek köszönhetően.A Peugeot Traveller háromféle, 4,60 m és 5,30 m közötti hosszúságot kínál. A szegmensben ritkaságszámba menő, mindössze 1,90 m-es magasságának köszönhetően fedett parkolóba is gond nélkül behajthatunk vele. A kínálat alapját a 4,95 és az 5,30 m-es változatok alkotják. A szegmensben egyedülálló, 4,60 m-es kompakt kivitelben akár kilenc személyhet utazhat ugyanolyan kényelemben. A Peugeot Traveller méretei és csökkentett túlnyúlásai könnyű vezethetőséget és kiváló manőverező képességet ígérnek a mindennapi használathoz, amit a városi közlekedésben lehet a legjobban kihasználni.

A Peugeot Traveller Business VIP változatban a hátsó rész négy illetve öt bőr bevonatú ülése egymással szemben helyezkedik el. Az utasok kifogástalan kényelméről a többfunkciós tetőbe épített, háromzónás légkondicionáló, a szegmensben egyedülálló finombefúvó rendszer és hangulatvilágítás gondoskodik.

A korszerű és hatásos, 95 és 180 közötti LE teljesítményt kínáló Euro6 motorok és az új EAT6 automatikus sebességváltó remek vezetési komfortot garantálnak, és rekord alacsony fogyasztási / CO2-kibocsátási adatokkal tűnnek ki a kategóriában. A legtakarékosabb Peugeot Traveller fogyasztása mindössze 5,1 l/100km és 133 gramm szén-dioxidot bocsát ki, míg a teljes modellcsalád átlagos fogyasztása 5,4 l/100 km, emissziója 140 g/km, amivel méltán érdemli ki a best in class címet.

A Peugeot Traveller számos legújabb generációs kényelmi és biztonsági felszerelést kínál, köztük olyanokat, amelyek ritkaságszámba mennek, vagy még ismeretlenek a szegmensben:
-    Ez utóbbiak közé tartozik a lábmozdulattal nyitható oldalsó tolóajtó;
-    Szintén a kategóriában egyedülálló felszerelés a magasra helyezett vetített kijelző sebességkorlátozás-figyelmeztetéssel;
-    Nyitható hátsó ablak, üvegtető, Active Safety Brake és automatikus távfény-bekapcsolás;
-    Ez az első Peugeot modell, amelybe bekerültek a következő felszerelések: hangvezérléssel működtethető navigáció valós idejű közlekedési információkkal, VisioPark 1 tolatókamera 180 fokos hátsó panoráma nézettel és hátsó zoommal, veszélyre figyelmeztető rendszer.


A Peugeot Traveller kétféle kialakításban készül, az egyik az egyéni, a másik a professzionális felhasználóknak. Mindkét változat kétféle felszereltségi szinttel kapható.


Új mérce a csúcskategóriás egyterűek és VIP kisbuszok között

A szegmens egyéni és professzionális vásárlói a tevékenységüktől és a szállított személyektől, ügyfelektől függően különböző igényeket, elvárásokat támasztanak.
A Peugeot Traveller kétféle típusban, típusonként kétféle felszereltségi szinttel rendelhető, így az eltérő igényeknek is maximálisan megfelel:   
-    Az egyéni vásárlóknak szánt Combispace kivitel Active és Allure felszereltségi szinttel, 5, 7 vagy 8 üléses változatban igényelhető;
-    A személyszállításra szakosodott vállakozók igényeit tükrözi a Navette, amelyből öt-, illetve kilencüléses Business változat, valamint hat- vagy hétüléses Business VIP változat készül.
A márka feljebb pozicionálási törekvéseivel összhangban a magasabb felszereltségi szintű modellek számos értéknövelő és exkluzív külső és belső felszerelést kínálnak. A Peugeot Traveller gondtalan, kényelmes utazást nyújt utasainak.

A modell a Peugeot személyautók jellegzetes vonásaiból meríti határozott és elegáns stílusát. Az utastér tágassága és komfortszintje a felsőkategóriás személyszállításra, például VIP utasok és csomagjaik szállodába fuvarozására szakosodott professzionális szállítók valamennyi igényét kielégíti.

Nagybevásárlás, családi utazás, kerékpártúra baráti társasággal – a Peugeot Traveller minden helyzetre felkészült. A csúsztatható ülések sokféle konfigurációjának és a belső tér rugalmas alakíthatóságának köszönhetően a Peugeot Traveller épp úgy megfelel a változatos családi igényeknek, mint a különféle szabadidős- vagy sporttevékenységek iránt rajongók elvárásainak.


Erő és elegancia hatja át a Peugeot Traveller szembeötlő és modern megjelenését, amelyet a Xenon fényszóró és a látványos 17 colos könnyűfém keréktárcsa még jobban hangsúlyoz a magasabb felszereltségű modellekben.
A letisztult formatervezésű utastér felsőkategóriás jellegét erősíti a küszöbvilágítás, valamint a nemes anyagok, például a bőrülések és a vastag szőnyegek jelenléte. A hátsó ülésekre is könnyű a beszállás a minden modellben alapfelszerelésként beépített motoros oldalsó tolóajtóknak köszönhetően, amelyek a magasabb felszereltségű változatokban automatikusan (lábmozgással) működtethetők.

Csúcskategóriás kényelem az utasoknak
Változattól függően a második és a harmadik sorban utazók csúsztatható, bőr bevonatú, egymástól független, kartámasszal ellátott ülésekben, vagy 2/3 - 1/3 arányban osztott, csúsztatható üléspadon foglalhatnak helyet, melynek támlái ülésenként lehajthatók.

A széles és sötétített (70 százalékban), a magasabb felszereltségi szintű modellekben szupersötétített (90 százalékban) ablaküvegek megőrzik a belső tér intimitását, ugyanakkor láttatni engedik a külvilágot. A külön-külön árnyékolható tetőablakok világossá teszik az utasteret és panoráma kilátást nyújtanak az utasoknak.

A magasabb felszereltségű modellekben szériafelszerelés a többfunkciós tető, amely az egyéni olvasólámpákon kívül magába foglalja a fénydiódás hangulatvilágítást, valamint a finombefúvó rendszerrel ellátott klímaberendezést, amely a repülőgépekben alkalmazott megoldás mintájára, független az egyéni szellőzőktől.
Az utastér különböző részein megtalálható négy 12 voltos csatlakozó, valamint egy 230 V csatlakozó és egy USB-port segítségével az utasok bármilyen hordozható készüléket csatlakoztathatnak, feltölthetnek.

A VIP kisbusz
A modellcsalád emblematikus Peugeot Traveller Business VIP változatában a hátsó utasok valóságos szalonban foglalhatnak helyet, amelyet négy különálló, egymással szembe fordított ülés, illetve ötüléses kivitel esetén a második sor két ülésével szemben elhelyezett háromszemélyes üléspad alkot.
A funkcionalitás jegyében kialakított utastér minden részlete az utasok kényelmét szolgálja: bőrülések, hangulatvilágítás, háromzónás légkondicionáló a szellőzőktől független finombefúvással, valamint opcióként igényelhető üvegtető – mindkettő egyedülálló felszerelés a kategóriában.
Az opcióként igényelhető, csúsztatható és kivehető asztal remek kiegészítő ahhoz, hogy az üzleti ügyfelek utazás közben is végezhessék munkájukat.

A kisbusz
A Peugeot Traveller Business nemcsak tetszetős külsejével varázsol el, hanem azzal is, hogy az utastérben az ülések elrendezése és a kényelmi felszerelések mindig az utazók igényei szerint alakíthatók.
A harmadik sor megközelítése bámulatosan egyszerű. Az ülés egyetlen mozdulattal lehajtható, és máris szabad az út a hátsó üléspad felé.

A Combispace
A Peugeot Traveller az Active és az Allure változatban egyaránt a variálhatóság és a rugalmasság előnyét kínálja. Mindkét esetben rendelhető 5, 7, vagy 8 üléses kivitelben. A második sort vagy egy 2/3 - 1/3 arányban dönthető üléspad alkotja, melynek két része egymástól teljesen

független, akárcsak a harmadik sorban, vagy két különálló, kartámasszal ellátott ülésből áll. Mindkét esetben a kivehető és csúsztatható ülésekből többféle elrendezés alakítható ki, így akár 8 személyt szállíthatunk csomagjaikkal együtt, de az is lehet, hogy csak a két első ülést hagyjuk meg az autóban. Az utasülés támlája lehajtható, így 3,50 m hosszú tárgyakat is szállíthatunk a Combispace-ben.

A csúsztatható és alakítható üléseknek különösen jó hasznát veszik majd a Compact változat tulajdonosai : a 8 személy szállítására alkalmas jármű szükség esetén ötülésessé alakítva nagyméretű, 2 köbméteres csomagteret kínál, holott a jármű hosszúsága mindössze 4,60 m.
Gyermekfigyelő visszapillantó tükör, a repülőgépeket idéző lehajtható asztalka az első ülések támlájában, háromzónás légkondicionáló finombefúvás funkcióval, napellenző függöny a második üléssorban, kalaptartó, nyitható hátsó ablak, 17 colos kerekek dísztárcsával – megannyi szériafelszerelés az utazás örömét szolgálja.


Formaterv

A Peugeot Traveller átértelmezi a szegmens bevett elemeit. Harmonikus arányokat teremt az első rész, a vezetőhely és a hátsó traktus között. A kompakt túlnyúlások és a jármű sarkaihoz közel elhelyezett kerekek függőleges hatást és erőteljes benyomást keltenek. A letisztult vonalak a formaterv könnyedségét hangsúlyozzák, míg a magas ablakvonal a megjelenés modern jellegét fokozza.

Első pillantásra nyilvánvaló, hogy a Peugeot Traveller a Peugeot személyautók családjába tartozik. A fényszórók a Peugeot 308 kompakt limuzint idézik. A bumeráng formájú, krómozott lámpákba épített LED-es fényjelzést pedig egyenesen a Peugeot 508-ból kölcsönözték. A legkisebb részlet kidolgozásában is tetten érhető igényesség azt sugallja, hogy a Travellernek is szerepe van a Peugeot modellek exkluzivitásának növelésében.

A magasra helyezett új, függőleges hűtőmaszk még hangsúlyosabbá teszi a jármű megjelenését. A vízszintes sávokból álló, hagyományos rácsot új, hálót formázó maszk váltja fel, közepén az oroszlánnal. A trapéz formájú króm keret lágy felső íve tovább fokozza az első rész elegáns és modern megjelenését.

A letisztult rajzolatú oldalsó részt a feszes vonalak és az ajtók befelé lejtő alsó részei tagolják. Ez utóbbiak a sima vonalú kerékívekben folytatódnak, ami még nagyobb nyomatékot ad az oldalfelületeknek. A karosszéria és az ablakmagasság közötti arányok rendkívül modern külsővel ruházzák fel az autót.

A meglehetősen alacsony oldalsó védőlécek és az első lökhárító, amely az autó teljes szélességében magába foglalja a légbeömlőket, beleértve a felette található, kompakt hűtőmaszkot is, tovább fokozzák a Peugeot Traveller megjelenésének robusztusságát.


Új alakítható és hatékony padlólemez

Előtérben a teljesítmény, a fogyasztás és a kedvezőbb üzemeltetési költségek
Az első rész felépítése, ezen belül a tengelytávolság és a hasmagasság, valamint az első futómű geometriája lehetővé tette az 1.6 L és a 2.0 L BlueHDi motorok beépítését. A motortér elrendezése ugyanaz bármelyik motor esetében, vagyis a hűtőradiátorok, a szívórendszer, a kipufogó-leömlő, az elektromos rendszer ugyanott található. Ezek a motorok már bizonyították kifogástalan minőségüket és kimagasló teljesítményeiket a Peugeot 308 limuzinban.

Az 1.6 L és a 2.0 L BlueHDi motorok a hasonló teljesítményű modellek szegmenséhez képest 100-400 kg-mal könnyebb PEUGEOT Traveller járművekbe építve rekord alacsony fogyasztást eredményeztek:
-    1.6L BlueHDi 95 LE, ötfokozatú manuális váltóval, induló fogyasztása 5,5 l/100 km, kibocsátása 144 gramm CO2/km ;
-    1.6L BlueHDi 95 LE, ETG6 robotizált váltó, induló fogyasztása 5,2 l/100 km, km-kénti kibocsátása 135 gramm CO2  ;
-    1.6L BlueHDi 115 LE, start-stop rendszer, hatfokozatú manuális váltó, induló fogyasztása 5,1 l/100 km, km-kénti kibocsátása 133 gramm CO2 ;
-    2.0L BlueHDi 150 LE, start-stop rendszer, hatfokozatú manuális váltó, induló fogyasztása 5,31 l/100 km, kibocsátása 139 gramm/km ;
-    2.0L BlueHDi 180 LE, start-stop rendszer, EAT6 automataváltó, induló fogyasztása 5,8 l/100 km, kibocsátása 151 g/km1.

A BlueHDi motorok az adalékolt részecskeszűrő (FAP) elé épített SCR (Selective Catalytic Reduction) katalizátornak köszönhetően a jelenleg leghatékonyabb károsanyag-kezelési rendszert kínálják, és az Euro6 normát maradéktalanul teljesítik. A 22,4 literes AdBlue tartály 15.000 km-es hatótávot tesz lehetővé. Az AdBlue tartály egyszerűen feltölthető a középső oszlopban elhelyezett, külső tanksapkán keresztül, amely egyáltalán nem látható, amikor a vezetőoldali ajtó zárva van.


Változatos kínálat a széleskörű felhasználásért
A Peugeot Traveller háromféle hosszúsággal kapható, mindháromból kialakítható 5-9 üléses változat:
-    A 4,60 m-es kompakt változat;
-    A 4,95 m-es standard változat;
-    Az 5,30 m-es hosszú (long) változat.

Moduláris padlólemeze a háromféle hosszúságot a következőkkel éri el :
-    2 hátsó túlnyúlással, ebből az egyik a kompakt és a standard változatokban közös, a másik a hosszú változat sajátja;
-    2 tengelytáv: az egyik a kompakt verzióé, a másik a standard és hosszú változatoké;
-    Egyetlen alvázfelépítés: mindhárom hosszúság esetén azonos futómű, kipufogó és üzemanyag-ellátó rendszer.

Tágasság, kezelhetőség, biztonság
A padlólemez adottságaiból fakadó kitűnő felépítésnek köszönhetően a Peugeot Travellerben akár 9 személy utazhat ugyanolyan magasfokú kényelemben, poggyászaikat az 1500 literes (1384 dm3 VDA szerint) csomagtérben helyezhetik el. A csomagtartó térfogata 4900 literre (4 554 dm3 VDA szerint) növelhető, ha kiemeljük a második és harmadik sor üléseit.
A szegmensben egyedülálló módon a kompakt változatban is kényelmesen elfér kilenc személy, a mindössze 4,60 m hosszú jármű ez esetben 3600 literes (3 397 dm3 VDA szerint) csomagteret kínál.
Az elöl 0,88 m-rel, hátul 0,80 m-rel rövidebb túlnyúlás és a 11,30 m-től induló fordulókör-átmérő nagyban javítja a Peugeot Traveller manőverező képességét, ami különösen a városi közlekedésben és a parkolások során jelent nagy előnyt. Magassága 1,90 m, amivel gond nélkül behajthatunk vele a belvárosi teremgarázsokba és a bevásárlóközpontok fedett parkolóiba, akárcsak az otthoni, illetve a repülőtéri fedett garázsba.
A bentülők biztonságáról számos felszerelés gondoskodik; az új platformmal és a megerősített karosszériával készült Peugeot Traveller az Euro NCAP 2015. decemberi közlése szerint ötcsillagos minősítést nyert a szervezet töréstesztjein.

Kényelem és a dinamikus viselkedés
A Peugeot Traveller utastere az ergonómia és a vezetési komfort javára írja át a szegmens bevett megoldásait. A fellépő megkönnyíti a beszállást a magasított ülésbe, amely remek kilátást biztosít a vezetőnek. A műszerfal kialakítása és a szegmensben megszokottnál függőlegesebb helyzetű kormánynak köszönhetően a sofőr a magasított üléshelyzet miatt a szabadidő-autók, a komfort tekintetében viszont a limuzinok világában érzi magát. A vezetőhely letisztult és modern vonalvezetése az anyagok eleganciáját a kapcsolók ergonómiájával ötvözi, akárcsak a mindig kézre és szemre eső érintőképernyő.


A Peugeot Traveller az átméretezett EMP2 padlólemezből származó Mac Pherson típusú első futóművel készül. Az elektrohidraulikus szervokormány és a fogasléc előtt elhelyezett stabilizátor csökkenti a fordulókör átmérőjét. A változó erősségű kormányrásegítés megkönnyíti a manőverezést parkoláskor és utazó sebességen is kitűnő úttartást és stabilitást biztosít.

A futómű első segédkerete nagyban hozzájárul az utazási kényelemhez, speciális rezgéscsillapítást végez, a csatlakozó lengőkarokat pedig úgy alakították ki, hogy a lehető leghatékonyabban korrigálják az útegyenetlenségeket.

Az aszimetrikus háromszög lengőkaros új hátsó futómű hasznos teherbírása 1400 kg, ami lehetővé teszi a kilenc üléshely és az impozáns méretű csomagtartó kialakítását. A hátsó háromszög lengőkarok szintén hatékonyan elnyelik a felütéseket. A változó merevségű rugók és a terhelés függvényében változó csillapítású lengéscsillapítók maximális kényelmet garantálnak terheléskor és üresen egyaránt. Az új hátsó futómű másik előnye, hogy kompatibilis a 4x4-es Dangel erőátviteli rendszerrel.
A 16 colos kerekek dísztárcsákkal, a 17-esek szintén dísztárcsákkal, illetve könnyűfém keréktárcsával készülnek, ez utóbbiakhoz 3PMSF szabványú, négyévszakos gumiabroncsok is rendelhetők.
Az új első és hátsó futómű ideális kompromisszumot teremt az autó viselkedése, komfortszintje és a vezetés öröme között, függetlenül a jármű aktuális terhelésétől.

Az utasok és a vezető kényelmét tovább fokozza a szintén kiváló akusztikai komfort. A Peugeot Traveller a kategória egyik legjobbja a zajkomfort tekintetében, ami a következőknek köszönhető:
-    A karosszériában és az ajtókban plusz hangelnyelő habot és rétegeket helyeztek el;
-    Zajelnyelő rétegekkel tervezett alkatrészek és tömítések;
-    Az ablakok vastagsága 3,85 mm, vagy akár 4,46 mm a plusz hangszigetelő réteggel ellátott szélvédő esetén.Felsőkategóriás, modern és a környezettel kommunikáló kényelmi és biztonsági felszerelések

Könnyű beszállás
Tele kézzel is gyerekjáték kinyitni vagy becsukni az oldalsó tolóajtókat. A kategóriában egyedülálló mechanizmusnak köszönhetően az oldalsó tolóajtók egyetlen lábmozdulattal nyithatók, ha az elektromos kulcs nálunk van, majd ugyanígy zárhatók, és ekkor a jármű is automatikusan lezárul.


A motoros vezérlésű tolóajtók nyomógomb segítségével nyithatók mind az első sorból, mind a második sor üléshelyeiről, ez megkönnyíti a vezető dolgát és az utasok beszállását. Az ajtók érintés nélküli beszállás (ADML) opcióval is rendelhetők.

A nyugodt utazásért, folyamatos kapcsolatban a külvilággal
A Peugeot Travellerben látható először az új 7 colos érintőképernyő, a multimédia rendszeren felül. Minden olyan funkciót tartalmaz, amely az egyszerűbb útvonaltervezést és a vezetés megkönnyítését segíti. A rendszer a képernyő érintésével vagy hangvezérléssel működtethető.
A hangfelismerés fokozza a biztonságot, hiszen a navigáció, a telefon és a média funkcióinak használata során le sem kell vennünk a tekintetünket az útról.

A Peugeot Traveller a 3D online navigáció új generációját vezeti be, amely hangfelismeréssel és érintőképernyőn keresztül egyaránt vezérelhető. A navigáció a térképadatok ingyenes, évente négyszeri frissítését is tartalmazza a jármű életciklusa végéig, valamint a Peugeot Connect kapcsolódó online szolgáltatásait három éven keresztül .
A Peugeot Connect 2 magába foglalja:
-    A TomTom Traffic valós idejű közlekedési információit;
-    A töltőállomások és parkolók pontjait, az üzemanyag-árakat és parkolási díjakat;
-    Az időjárási adatokat;
-    Helyi érdekes pontokat (POI).
Opcióként Veszélyes területek2 funkció is igényelhető.
A valós idejű közlekedési adatoknak köszönhetően az új Peugeot navigációs rendszerrel időt spórolunk meg, és felszabadultabban autózhatunk a közlekedési dugók elkerülésével.
Ha az autóban van Peugeot Connect SOS & Assistance (a SIM kártyát és az adatokat is tartalmazza), automatikusan és plusz költség nélkül csatlakozhatunk a Peugeot Connect funkcióihoz. Ha ezzel a funkcióval nem rendelkezünk, úgy saját okostelefonunk segítségével érhetjük el a Peugeot Connect-et USB-n, Bluetoothon vagy WiFin keresztül.

A Peugeot Connect Nav csomag megújításának költsége 60 Euro egy évre, illetve 130 Euro három évre.
A Veszélyes területek funkcióra az előfizetés 99 Euro egy évre, 199 Euro három évre.

A Peugeot Connect Nav magába foglalja a Mirror Screen funkciót is, melynek segítségével a Peugeot Traveller 7 colos érintőképernyőjén jeleníthetjük meg okostelefonunk alkalmazásait, ami fokozza a biztonságot. A Mirror Screen kétféle, az Apple CarPlayTM és a Mirrorlink® technikával egyaránt igényelhető, ez növeli a rendszerrel kompatibilis okostelefonok számát.

Az intuitív és tökéletesen biztonságos vezetésért
Az egyre kényelmesebb és biztonságosabb vezetést szolgálják a Peugeot Traveller legújabb típusú vezetéstámogató felszerelései, melyek közül néhány először látható Peugeot járműben: a vezetési időre figyelmeztető rendszer, a veszélyre figyelmeztető rendszer, a sebességkorlátozás-kijelzés és az Active Safety Brake.
Alapfelszerelés a vezetési időre figyelmeztetés: két óra folyamatos, egyenletes, illetve 65 km/órát meghaladó sebességen történő vezetés után felvillan egy piktogram, a következő üzenettel:
« Tartson pihenőt ! ».
A holttérfigyelő rendszer az adott oldali visszapillantóba épített fénydióda felvillanásával jelzi a vezetőnek, ha egy jármű jelenik meg az autó holtterében. Ez a felszerelés az első és hátsó parkoláskönnyítő rendszerrel, illetve a Visio Park 1-gyel együtt rendelhető.

A Visiopark 1 az első és hátsó parkoláskönnyítő rendszert, illetve a tolatókamerával ellátott hátsó radart egészíti ki. Ez a rendszer 180 fokos panoráma rálátást biztosít a jármű hátuljára és a mögötte található területre. A képet a tolatókamera készíti, tolatás esetén. A hátsó nézet az autó várható, a jármű aktuális kormányállása szerinti útját jelzi. Ha a rendszer akadályt észlel, a hátsó rész magasságában az automatikus zoom funkció jelzi, hogy az milyen messze van. Ez nagyban megkönnyíti a tolatást, az akadályok észlelését, valamint a pontos beparkolást a rendelkezésre álló helyre, és ezzel hozzájárul a jármű épségének megőrzéséhez.

A Grip Control egy továbbfejlesztett, a PSA Peugeot Citroën Csoport által szabadalmaztatott kipörgésgátló, melynek használatával csúszós utakon is biztonságosan autózhatunk a Peugeot Travellerrel, és olyan helyeken sem akadunk el, ahol kétkerékmeghajtású járművel nehéz lenne továbbhaladni.
A sokoldalú és rugalmas Grip Control funkció az első kerekek tapadásának szabályozásával alkalmazkodik az adott terephez, ám az irányítás mindig a vezető kezében marad. Így a vezető bármikor dönthet úgy, hogy a Grip Control működjön standard módban, vagy a középkonzolon elhelyezett üzemmódkapcsolóval kiválaszthatja a kívánt üzemmódot: Hó, Terep, Homok, ESP Off.

A felárért rendelhető Safety csomag a kilátás csomagon kívül négy olyan funkciót tartalmaz, amelyek a szélvédő felső részébe épített többfunkciós kamerát használják:
-    A Táblaleolvasás és Sebességkorlátozás-figyelmeztetés funkció felismeri a sebességkorlátozásra vonatkozó táblákat, és a műszerfalon megjelenő üzenettel jelzi ezt a vezetőnek. A leolvasott értéket a sebességrögzítés illetve a sebességhatárolás alapértékeként javasolja a vezetőnek. A vezető két gomblenyomással elfogadhatja ezt az ajánlást, az egyikkel kiválasztja az értéket, a másikkal megerősíti a kiválasztást, ezzel elkerüli az akaratlan mozdulatokat;


-    A vezető-figyelmeztető méri a jármű kilengését a kamerán és a kormánykerék szögérzékelőjén keresztül. A megjelenő figyelmeztetés és hangjelzés fokozott éberségre ösztönzi a vezetőt;
-    A véletlen sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (AFIL) érzékeli, ha a vezető az irányjelző használata nélkül lépi át az úttestre felfestett folyamatos vagy szaggatott sávelválasztó vonalat, és erre a műszerfalon található piktogram, illetve hangjelzés figyelmezteti;
-    Az éjjel működésbe lépő automata távolsági fényszóró automatikusan átvált távfényből tompított fényszóróra, vagy fordítva, ha a kamera más járművek megjelenését észleli.

Az opcióként rendelhető Drive Assist csomag a Láthatóság csomagon kívül három olyan felszerelést is magába foglal, amely a jármű elején elhelyezett radart és/vagy a szélvédő felső részén található többfunkciós kamerát használja:
-    Az Aktív sebességrögzítő automatika egy olyan sebességrögzítő / sebességhatároló rendszer, amely az autó előtt haladó jármű távolságához képest kiterjesztett sebességrögzítő funkcióval rendelkezik. Ez a funkció különösen jól jön, amikor közepes vagy folyamatos forgalomban, autópályán haladunk, mert segít elkerülni a sebességrögzítő rendszer folyamatos kikapcsolását minden esetben, amikor egy jármű feltűnik előttünk. Amikor a radar érzékel egy járművet, a rendszer állandó távolságot tart fenn úgy, hogy a gázpedálra hatva, a motorféknek köszönhetően automatikusan lecsökkenti a jármű menetsebességét 20 km/órával. Amikor a sáv felszabadul, a sebességrögzítő visszatér az eredetileg igényelt sebességhez. Ha nem elég a járművet 20 km/h órával lassítani ahhoz, hogy tartsuk a távolságot az előttünk haladó járműhöz képest, a sebességrögzítő figyelmezteti a vezetőt, aki attól kezdve ismét maga felügyeli a sebességet;
-    A Távolságfigyelő figyelmezteti a vezetőt az ütközés veszélyére, és ezzel reagálásra készteti. A hangjelzés és a piktogram közvetlenül az Active Safety Brake bekapcsolása előtt jelentkezik;
-    Az Active Safety Brake az automatikus vészfékrendszerek új generációját képviseli. Ha a kamera és a radar észleli az ütközés veszélyét mozgó vagy álló akadállyal, és a vezető nem, vagy nem kellő intenzitással fékezi az autót, a rendszer automatikusan fékez helyette. Ezzel segít elkerülni az ütközést (30 km/h sebesség alatt), illetve mérsékli az ütközés következményeinek súlyosságát bármilyen sebesség esetén azzal, hogy akár 1G lassulással lefékezi az autót.Praktikus használat a mindennapokban
A nyitható hátsó ablak ritka felszerelés a Peugeot Traveller szegmensében. Ezen keresztül könnyen elhelyezhetők a poggyászok a csomagtérben, ami különösen előnyös akkor, amikor túl szűk a parkolóhely ahhoz, hogy kinyissuk a csomagtérajtót. Alapfelszerelés a Traveller Active és Allure modellekben.


A Peugeot Traveller az utastér különböző helyein kialakított, összesen 74 liternyi nyitott és zárt rakodóhelyet kínál:
-    Két kesztyűtartó az utasoldalon ; a hétliteres, hűtött felső rekeszben öt félliteres palackot tárolhatunk, az alsó rész ötliteres. Egy másik, A4-es formájú, ötliteres zárható rakodóhelyet
is kialakítottak a műszerfal tetején, ide rejthetjük el például a tabletünket vagy az okostelefonunkat;
-    A műszerfal mindkét oldalán egy-egy félliteres palack elhelyezésére alkalmas mélyedés található;
-    A műszerfal közepén kiképzett mélyedésbe pakolhatjuk zsebünk apró kincseit;
-    Az első ajtókban egy kisebb tárolóhelyet és egy nagy, nyolcliteres ajtózsebet alakítottak ki, melyben akár két másfélliteres üdítős palack is elfér;
-    Egy-egy ötliteres rakodóhelyet találunk az oldalsó tolóajtókban;
-    Amikor elöl kétüléses utaspad található, az így keletkezett nyolcliteres rakodóhelyen hat félliteres vizespalackot szállíthatunk.


 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER