Címkék: Peugeot | PEUGEOT 3008

2016. október 19. szerda, 16:24

 

Az új Peugeot 3008 az idei Párizsi Autószalonon mutatkozott be, a világ valamennyi régiójában látványosan fejlődő és egyre keresettebb járműkategória, a C szegmens szabadidőautóinak sorát gyarapítja. Magyarországon Tata szép városába hozta el a Peugeot megismertetni a szaksajtó képviselőivel.

 

Peugeot 3008 képek
Képgaléria
Peugeot 3008 képek
A képre kattintva galéria nyílik több képpel!A Peugeot célul tűzte ki a márka feljebb pozicionálását, így megújította az ügyfelek által közkedvelt i-Cocpit vezetőhelyet, új generációs BlueHDI és Puretech motorokkal állt elő, s már a kisautó kategóriától elérhetővé tette a fejlett technológiákat, mint például az érintőképernyőt, a mirror screent, automata vészfékezést, automata beparkolási rendszert, a grip controlt és az EAT6 automata váltót.
Offenzívát indított a növekvő szabadidőautó szegmensben, a 2008 után itt az út 3008, 2017-ben pedig érkezik az új 5008-as modell.
Látványos és egyedi SUV dizájn

Az új 3008 új Peugeot dizájnelemekkel ellátott szabadidőautó kiállása összességében bár markánsabb, oldalról nézve mégis kecses vonalakkal bír, kifejezetten tekintetet vonzó, szép autó. Magasságában 1,5 cm-t csökkent, hosszúságában látványosan 8,2 cm-t , a nyomtáv 5,4 cm-rel nőtt, a szélessége nem változott. A csomagtartó mérete 520 dm3, üléseket lehajtva 1482 dm3. A szabad magasság 22 cm, az első terepszög 20, a hátsó 29 fok.
A raktér méretét mi is tudjuk változtatni, ha az alját alacsonyabbra helyezzük, amennyiben a felső állásban hagyjuk, perem nélküli a rakodótér, így könnyebben be-, és kipakolhatunk.

Az orrészt a vízszintes motorháztető és krómmal dekorált hűtőmaszk jellemzi. A hűtőmaszk közepén helyezkedik el a nagyméretű oroszlán, a Peugeot logója. A lámpatesteket rafináltan és érdekesen kialakított kasztni vesz körül. Full LED-es lámpákat opcióként lehet rendelni, a GT változatnál széria felszereltség.
Az oldalát vízszintes stíluselemek karcsúsítják, miközben a kerékjárati íveket vastagító fekete borítás vizuálisan is emel az autón.
A hátulján a vízszintes fekete elembe építették az újfajta Peugeot oroszlánkörmöket idéző lámpákat.
Minden kivitel fekete tetőoszlopokkal és gyémántfényezésű tetővel láttak el.


Élvonalbeli technológiákkal rendelhető

Az i-Cocpit része a kis kormánykerék, amelynek most már a felső része is le van vágva, egyenes, s alapfelszereltségben bőrrel borított. Az érintőképernyő mivel egyvonalba került a műszeregységgel, kevésbé vonja el a figyelmet, kapacitív lett, azaz alig kell megérinteni. A középkonzolt a vezető felé fordították. A Bluetooth kihangosítás alapfelszereltség része, opcióban online közlekedési információkat is tartalmazó hangfelismerésre is képes (magyar nyelven egyenlőre nem tud) TomTom navigációt lehet rendelni.
Azon felszereltségi szinteken amely tartalmazza az érintőképernyőt, a vezérlést zongorabillentyűkre hasonlító gombokkal tehetjük. Meg kell szokni melyik mihez tartozik, minden esetre nem egy szokványos elem egy autóban. A váltó előtti kis tárolóhelyen akár vezeték nélkül is tölthetjük a telefonunkat. Az autóban 60 liternyi tárolóhelyet helyeztek el. A középső – egyébként széles és nagyon kényelmes könyöklő felfelé nyílik, alatta mély és tágas tároló van.
Az automata váltókar előrehajló érdekes dizájnt kapott.A műszerkijelző ezerféleképp állítható be, illetve testre is szabható, a navigáció annak közepén is megjeleníthető. A belső fényeket felszereltségi szint szerint hangulatunkhoz is igazíthatjuk.
Figyelem kényelemszeretők és hátfájósok, 5 programmal és 8 masszírozó párnával ellátott masszázsülés rendelhető a 3008-ba, parfümökkel ellátott illatpatronok pedig a kesztyűtartóba.
Az autót napfénytetővel is árulják.
Kényelmet szolgáló technológiák
AGR ülések (az alap ülés is nagyon kényelmes, ezen pedig állíthatjuk az ülőlap hosszát és szögét és 4 irányban a deráktámaszt)
Masszázs funkció
360 fokos parkolókamera
Parkolóautomata
Vezeték nélküli telefontöltés
Lábmozdulattal nyitható csomagtartó
Focol Hi-Fi rendszer
Nyitható panoráma üvegtető


Újfajta vezetési élmény

Ezt az alcímet adta a Peugeot a bemutatókor a témakörnek, amin azért sem változtatunk, mert valóban nagyon élvezetes vezetni az új 3008-at, kényelmes ülésében, jó könyöktámaszokkal, nagyszerű kis kormányával melyre közvetlenek az útról való visszajelzések, pontos váltójával. Jól működnek és jól beállítottak a vezetéstámogató rendszerek, a Grip control is rendesen végzi a munkáját. Ajánlani való a Peugeot 3008.

A 125 kg-mal könnyebb autó minden motorhoz külön hangolt új futóművet kapott, fordulóköre is csökkent.

A vezetéstámogató rendszerek széles körével rendelkezhet
- Táblafelismerő rendszer
- Fáradtságfigyelő rendszer
- Sávelhagyásra figyelmeztető és korrigáló rendszer – érezhetően kormányozza vissza a sávba az autót, de ellenkormányzással felülírható, illetve ki is kapcsolható
- Holttérfigyelő és korrigáló rendszer. Hasonlóan az előzőhöz elkormányozza az autót a mellette haladótól. Ez bizony igen hasznos alkalmazás
- Automatikus vészfékező és ütközésre figyelmeztető rendszer gyalogos és járműfelismeréssel
- Adaptív tempomat stop funkcióval
- Grip Control lejtmenet vezérlővel

A Peugeot 3008 felszereltségi kínálata: Access, Active, Allure és GT

Motorok
Kétféle benzinmotorral vehető meg, a kisebbiket hatfokozatú automata váltóval is a nagyobbikat csak automata váltóval
- 1,2 PureTech 130 LE, 230 Nm @1750
- 1,6 THP 165 LE 240 Nm @1400

A dízelmotor kínálat négyféle
- 1,6 BlueHDI 100 LE 254 Nm @1750 5 fokozatú kézi váltóval (4 l/100 km)
- 1,6 BlueHDI 120 LE 300 Nm @1750 6 fokozatú kézi és automata váltóval (4, 4,2 l/100 km)
- 2.0 BlueHDI 150 LE 370 Nm @2000 6 fokozatú kézi váltóval (4,4 l/100 km)
- 2.0 BlueHDI 180 LE 400 Nm @2000 6 fokozatú automata váltóval (4,8 l/100 km)
Felszereltégi szintenként változik a motorkínálat

Új Peugeot 3008 műszaki adatok letöltésÁrak
Egyenlőre tervezett árakkal tájékoztattak
Access felszereltség 1,2 PureTech 130 kéziváltóval 5.799.000,-Ft
Active felszereltség 1,6 BlueHDI 120 6.959.000,-Ft

A magyarországi előrendelések október 21-től nyílnak meg, november 14-19 között pedig országos teszthét kezdődik.

A 2017-es Dakaron pedig rajthoz áll a Peugeot 3008 DKR. Versenyzők: Stéphane  Peterhansel / Jean-Paul Cottret, Carlos Sainz / Lucas Cruz, Cyril Despres / David Castera és Sébastien Loeb / Daniel Elena 


  •  

Újabb cikkek a témában:
Korábbi cikkek a témában:

 

Hozzászólások

Folyamatban....
Befejezve
Sikertelen

Autóspanasz.hu

e-mail

Hírlevél


ADATVÉDELEM  |  IMPRESSZUM  |  MÉDIAAJÁNLAT

  OBSERVER